26/03

Corona update: paaspauze om derde golf te vermijden

-jd69497-00002
Het Overlegcomité heeft op woensdag 24 maart zoals verwacht nieuwe verstrengingen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De belangrijkste maatregel voor de sportwereld is de verstrenging van het aantal mensen dat personen vanaf 19 jaar in openlucht mogen ontmoeten. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar blijven de huidige maatregelen voor sportactiviteiten van kracht.

“Het virus heeft ons opnieuw met onze voeten op de grond gezet”, vertelde premier De Croo tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. Als gevolg van het stijgend aantal besmettingen kwam het Overlegcomité vroeger dan gepland samen om nieuwe verstrengingen te bespreken. Voor personen vanaf 19 jaar wordt het aantal personen dat we in openlucht mogen ontmoeten gereduceerd van 10 naar 4 personen. Deze beslissing heeft als gevolg dat de trainingsgroepen voor deze leeftijdscategorie vanaf zaterdag 27 maart opnieuw kleiner worden, zoals dat voor 8 maart ook al het geval was.

Kinderen en jongeren nog steeds per 10

Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar werden de maatregelen al aangescherpt aan het begin van deze week. Het Overlegcomité heeft woensdag geen verdere verstrengingen aangekondigd die de sportbeleving van kinderen verder inperkt. Kinderen en jongeren mogen nog steeds in groepjes van 10 sporten en ook sportkampen tijdens de paasvakantie kunnen nog steeds plaatsvinden, zonder overnachting weliswaar. Let wel op, want lokaal kunnen strengere restricties van kracht zijn. Hou de website van jouw gemeente of stad in het oog of neem contact op met de lokale sportdienst.

Paaspauze richting de zomer

De nieuwe maatregelen zijn vanaf zaterdag 27 maart van kracht tot en met 25 april. Deze “paaspauze” moet nadien meer mogelijk maken, maar alles hangt natuurlijk af van de evolutie van de coronacijfers. We hopen natuurlijk dat de situatie gunstig evolueert zodat we verder kunnen toewerken richting het zomerseizoen en volop kunnen genieten van onze sport.

Het volledige overzicht met alle maatregelen kan je nalezen op Corona & atletiek en antwoorden op veel gestelde vragen vind je terug in onze FAQ Corona.