23/12

Warm hart voor onze wedstrijdorganisatoren

tribune-2019-doha-belga
Op de vooravond van Kerst en Nieuwjaar kregen we alweer een bittere pil te slikken met nieuwe verstrengingen tegen de verdere verspreiding van de omikronvariant van het COVID-19 virus. Hoewel we uiteraard begrijpen waarom nieuwe maatregelen nodig zijn, willen we ook dankbaarheid tonen voor alle wedstrijdorganisatoren, medewerkers, vrijwilligers en juryleden die zich met alle mogelijke middelen inzetten om zoveel mogelijk atleten alsnog een wedstrijdprikkel aan te bieden tijdens alweer een bijzonder moeilijk winterseizoen.

Bij indoorwedstrijden was publiek al langer niet welkom en het aantal deelnemers was ook beperkt, waardoor wedstrijdorganisatoren creatief moesten omspringen met tijdsschema’s om zoveel mogelijk atleten toe te laten. De veldlopen krijgen na het bekendmaken van de nieuwe maatregelen ook niet meer de kans om publiek toe te laten. Deze maatregelen vergen dan ook bijzonder veel inspanningen en dat vraagt extra inzet van alle medewerkers, vrijwilligers en juryleden. Voor die inzet en flexibiliteit kunnen we alleen maar ontzettend dankbaar zijn omdat atleten om die manier toch nog een kans krijgen om aan wedstrijden deel te nemen.

Vanwege de strenge maatregelen vanuit het Overlegcomité blijft het voor elke wedstrijdorganisator wikken en wegen om een haalbaar tijdsschema op te stellen, waardoor sommige wedstrijden alsnog in het water vallen en een aantal disciplines en atleten in de kou blijven staan ondanks alle inspanningen en goede intenties. De tomeloze inzet en passie van deze vrijwilligers voor onze sport komt daardoor onder druk te staan. Daarom willen we hen, maar ook alle medewerkers, vrijwilligers en juryleden, op Kerstavond extra bedanken voor de manier waarop ze blijven strijden voor onze sport, hoewel ze de afgelopen dagen en weken moeilijke beslissingen moesten maken die niet altijd op begrip konden rekenen. En toch, met veel respect en waardering wensen we hen een warm en sportief eindejaar toe!

Meer info over de huidige maatregelen op Corona & Atletiek.