Wie is wie?

De Vlaamse Atletiekliga vzw is de sportfederatie die de atletieksport in Vlaanderen en in Brussel-hoofdstad organiseert voor sporters vanaf 6 jaar tot 99 jaar. De federatie ondersteunt zowel een recreatief als een competitief aanbod met respect voor kansengroepen.

De Vlaamse Atletiekliga vzw biedt medisch en ethisch verantwoorde sportactiviteiten aan voor alle leeftijdsgroepen, bouwt aangepaste begeleiding uit in haar verenigingen en vormt kwaliteitsvolle trainers, bestuurders en juryleden. De federatie informeert, ondersteunt en begeleidt de verenigingen en de verenigingsleden.

De Vlaamse Atletiekliga vzw biedt getalenteerde atleten, die via diverse initiatieven worden gedetecteerd, optimale ontplooiingskansen op basis van ontwikkelingslijnen met het oog op een internationale uitstraling via topsportprestaties.

logos-federaties

De Vlaamse Atletiekliga vzw in het sportlandschap

Belgian Athletics, European Athletics, World Athletics, Ligue Belge Francophone d'Athlétisme, Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité , Sport Vlaanderen, ...
atletiek-logo-pos-rgb

De interne structuur van de Vlaamse Atletiekliga vzw

De interne structuur van de Vlaamse Atletiekliga kan je hier terugvinden.
follens-gery-2019-brussel-ekiden-de-ceulaerde-johnny

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur tekent het beleid uit van de federatie. Zij worden verkozen door de Algemene Vergadering.
businessman-2933018-340

Commissies

De Vlaamse Atletiekliga beschikt in haar werking over een aantal commissies. Hier ontdek je er meer over.
logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa