Ethisch en gezond

Dat atletiek niet alleen leuk maar ook gezond is hoeven we jou niet te vertellen. Daarbij moet je je ook goed in je vel voelen en gaan we respectvol met mekaar om.

Heb je last van pestgedrag of mensen die je niet respectvol behandelen? Blijf er niet mee zitten!

pesten-3

Meldpunt van de federatie voor ongewenst gedrag

Heb je te maken met pestgedrag? Zijn er mensen die je dingen laten doen die je eigenlijk niet wil doen? Heb je moeite met aanrakingen van anderen? PRAAT ER OVER! Je kan niet alleen terecht bij je ouders, bij je leerkracht of bij een vriend. Je kan ook terecht bij de vertrouwenspersonen van jouw club of bij de vertrouwenspersoon van Atletiek Vlaanderen: Paula Vanhoovels, 0477/24 90 38 - paula@atletiek.be
Liesl Van Barel, 02/474 72 21 - liesl@atletiek.be
Wij nemen elke klacht ernstig en behandelen ze met de nodige discretie. 

Online meldpunt voor ongewenst gedrag

1712buttton-200x200-ro

Geweld en misbruik

Soms doen mensen elkaar pijn. Of ze doen zelfs kinderen pijn. Ze slaan, duwen, maken dingen stuk, schelden je uit,… Je kan je daar heel verdrietig door voelen. Zeg het aan iemand die je vertrouwt! “1712 is een professionele hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is er zowel voor minderjarigen als voor volwassenen. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. Je kunt elke werkdag met 1712 bellen of chatten. Mailen kan altijd. Meer info en de openingsuren vind je op 1712.be”
rilatine

Rilatinegebruik

Rilatine is een dopingproduct. Moet je het toch gebruiken en wil je deelnemen aan wedstrijden? Lees hier wat de mogelijkheden zijn
handen-schudden

Gedragscodes en handelingsprotocol

Zowel van atleten als van trainers, bestuurders, juryleden en ouders verwachten we een correcte, respectvolle houding!
week-tegen-pesten

Tegen Pesten

Atletiek moet vooral leuk zijn. Meestal is dat zo. Helaas zijn er soms ook kinderen die pesten en gepest worden. Dat vinden wij niet OK.
beeld-website

Transpersonen

Voel je je een meisje of een jongen? Jij bepaalt in welke categorie je uitkomt!

presentatie1

Voeding

Is spek met eieren een sportmaaltijd? Hoe gezond zijn snoepjes? Wat gebeurt er als je frisdrank drinkt vlak voor een wedstrijd?
panathlon

Kinderen en sport

Kinderen hebben het recht om plezier te beleven in sport
sport-atletiekpiste4

Verzekeringen

Wie sport kan ook gekwetst raken. Wat is een sportongeval en waarvoor ben je (niet) verzekerd? Hoe geef je het ongeval aan? Hier kan je alle nodige informatie raadplegen.
logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa