Dagelijkse basisvoeding

Waar topatleten hun laatste procentjes halen uit een fijn uitgebalanceerde voeding en eventuele supplementen, hebben jeugdatleten voldoende aan een goede evenwichtige basisvoeding. De wetenschappelijk onderbouwde 'Actieve voedingsdriehoek' geeft duidelijke richtlijnen voor een gezond voedingspatroon. De onderste laag is lichaamsbeweging, daarvoor zit je uiteraard goed bij onze atletiekclubs. Voor meer uitleg per voedingsgroep kan je terecht op De actieve voedingsdriehoek (VIGEZ).

(c) VIGEZ

Houd ook rekening met de richtlijnen voor het deel 'water' in de actieve voedingsdriehoek, voldoende en correct hydrateren is immers heel belangrijk voor een atleet. Je kan je hydratatie ook controleren aan de hand van de kleur van je urine: is deze helder en doorzichtig ben je goed gehydrateerd, wordt deze donkerder (kleur appelsap) moet je dringend water drinken. Ook een dorstlesser (max. 6g suiker/100ml) of melk zijn goed om je vochtbalans op peil te krijgen.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa