04/12

Corona update: aangepaste maatregelen indoorwedstrijden

-jd69497-00002
Na het afgelopen Overlegcomité zijn de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus bekend. De maatregelen werden per sector nog verder verduidelijkt. Voor indoorwedstrijden werden de maatregelen ook bijgestuurd. Voor outdoorwedstrijden volgen geen wijzigingen.

Bij indoorwedstrijden voor -18 jarigen worden de regels in lijn gebracht met de maatregelen die van kracht zijn voor het jeugdwerk, zoals bepaald door minister van jeugd Benjamin Dalle. Dit betekent dat maximaal 50 atleten tegelijkertijd in de zaal aan competitie mogen doen. Het tijdsschema van de wedstrijd moet worden aangepast om dit mogelijk te maken. Er wordt per atleet één begeleider toegelaten, verder is geen publiek toegelaten. Het Covid Safe Ticket moet worden voorgelegd bij aankomst door iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden en de mondmaskerplicht is ook nog steeds van kracht voor iedereen vanaf 6 jaar, behalve voor atleten tijdens het sporten. De begeleiders moet ook blijven zitten en mogen niet doorheen de zaal rondlopen tijdens de wedstrijd. De cafetaria is gesloten om contacten maximaal te beperken.

Bij indoorwedstrijden voor +18 jarigen geldt een beperking tot 200 personen en wordt geen publiek toegelaten, behalve één trainer per atleet. De trainer moet een VAT- of LBFA-trainerskaart voorleggen. De trainers, medewerkers, juryleden, ... worden ook meegerekend in het toegelaten 200 personen. Het Covid Safe Ticket, de mondmaskerplicht en een zitplaats voor trainers is ook van toepassing. De cafetaria is eveneens gesloten.

Meer info op Corona & Atletiek.