27/01

Corona update: publiek welkom op de Allianz Vlaamse Kampioenschappen Indoor

-jd69497-00002
Na het Overlegcomité van afgelopen vrijdag 21 januari werden de coronamaatregelen opnieuw bijgestuurd met ingang van vrijdag 28 januari. Ditmaal brengen de aanpassingen ook leuk nieuws, want publiek is opnieuw toegelaten op sportwedstrijden. Supporters zijn dan ook bijzonder hard welkom tijdens de Allianz Vlaamse Kampioenschappen indoor van komende zondag.

Supporters opnieuw welkom

Het zal niet alleen de atleten deugd doen, maar ook alle toeschouwers om opnieuw te genieten van indooratletiek. Op het afgelopen Kampioenschap van Vlaanderen moesten de cadetten en scholieren het nog stellen zonder al te veel aanmoedigingen. Dankzij de aangepaste coronamaatregelen kunnen onze atleten tijdens de Allianz Vlaamse Kampioenschappen indoor op zondag wel strijden voor eremetaal met hun supporters op post.

Tijdens het Overlegcomité van 21 januari werd namelijk de coronabarometer goedgekeurd en met ingang vanaf 28 januari is ‘Code rood’ van kracht. Dit houdt in dat er geen beperkingen meer van toepassing zijn op het aantal toeschouwers en begeleiders tijdens indoor sportwedstrijden, zolang de bezettingsgraad beperkt blijft tot maximum 70% van de totale capaciteit. Voor de Gentse Topsporthal betekent dit maximum 2450 toegelaten toeschouwers. Wanneer dat aantal wordt overschreden kan beslist worden om de toegang voor toeschouwers tijdelijk te weigeren. Bij outdoorwedstrijden gelden er geen beperkingen meer op het aantal toeschouwers, hoewel de lokale overheid nog steeds extra beperking kan opleggen. Meer info over de coronabarometer, de verschillende kleurcodes en de bijhorende maatregelen voor alle sectoren vind je hier

Hygiëne maatregelen blijven van kracht

Het Covid Safe Ticket blijft een voorwaarde om de Topsporthal te betreden, dit geldt zowel voor atleten, begeleiders als supporters. De Covid Safe Scan wordt uitgevoerd bij de inkom. Het dragen van een mondmasker blijft verplicht voor iedereen vanaf het betreden van de accommodatie. De enige uitzondering geldt voor atleten tijdens hun wedstrijd en het opwarmen/uitlopen. In de oproepkamer dragen atleten ook steeds een mondmasker, na de wedstrijd zetten ze het mondmasker zo snel mogelijk terug op. We raden ook aan dat deelnemers aan spring- en werpnummers het mondmasker terug opzetten tussen twee pogingen. Tenslotte is ook tijdens de volledige podiumceremonie de mondmaskerplicht van kracht.

Ondanks de nieuwe maatregelen raden we nog steeds aan om je aanwezigheid in de Topsporthal zo kort mogelijk te houden en meteen na je wedstrijd te vertrekken om de kans op een besmetting zo klein mogelijk te houden. De gouden regels, zoals handen regelmatig wassen, afstand houden en thuis blijven indien je ziek bent blijven ook nog steeds van kracht.

Cafetaria opnieuw open

Tijdens de Allianz Vlaamse Kampioenschappen is de in- en uitgang via de trappenhal, links van de nieuwe inkom. Dit is de enige toegang, want via de nieuwe inkom krijg je geen toegang tot de Topsporthal. Op zondag zal de cafetaria ook opnieuw geopend worden volgens de geldende regels voor de horeca, zoals bestellen aan de toog en zittend consumeren aan tafels met maximum zes personen. Voor alle komende wedstrijden wordt het ook opnieuw mogelijk om drank- en/of eetmogelijkheden aan te bieden.

Kan je er niet bij zijn op zondag? Dan kan je alle wedstrijden volgen via onze livestream. Het tijdschema en de deelnemers van de Allianz Vlaamse Kampioenschappen Indoor vind je hier.

Impact voor het vervolg van het indoorseizoen  

De coronabarometer heeft ook een impact op de organisatie van alle komende indoorwedstrijden. In lijn met de maatregelen die gelden binnen ‘Code rood’ kiest Atletiek Vlaanderen ervoor om de gelijktijdige bezetting van het aantal atleten tijdens een wedstrijd te limiteren door de structuur van het tijdsschema en het aantal deelnemers voor de kampnummers te sturen in plaats van een globaal, vast aantal deelnemers of aanwezigen op te leggen. Op die manier bieden we de mogelijkheid aan wedstrijdorganisatoren om zoveel mogelijk atleten in competitie te laten aantreden.

Meer info op corona & atletiek en in onze FAQ