26/01

Allianz KVV eerste test voor Boumwko, Vidts, Sacoor en De Smet

20230129-000079-johnny-de-ceulaerde-allianz-gent-indoor-nikon-d5-jdc0464

Jolien Boumkwo vorig jaar in actie op het Allianz KVV indoor

Op het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen zondag komen heel veel toppers voor het eerst dit indoorseizoen in actie. Noor Vidts, Imke Vervaet, Jolien Boumkwo, Tibo De Smet en Jonathan Sacoor zijn enkele van de vele blikvangers.

Op de 60m is het bij afwezigheid van Rani Rosius/AVT uitkijken naar Elise Mehuys/AVLL en Rani Vincke/KAAG. Bij de mannen hebben Rendel Vermeulen/ACME, Simon Verherstraeten/AVLL en Emiel Botterman/DEIN de beste spurtpapieren op de kortste afstand. De 200m kondigt zich aan als een open wedstrijd met Manon Depuydt/ACME en Victor Hofmans/OLSE die lichtjes favoriet zijn. Imke Vervaet/RCG heeft door de afwezigheid van de andere leden van de Cheetahs het rijk voor zich op de 400m. Bij de mannen komt er een boeiend duel tussen Jonathan Sacoor/OEH en 800m-specialist Tibo De Smet/RCG die nog eens terugkeert naar zijn eerste liefde. Michael Obasuyi/OEH opent op de 60m horden zijn seizoen. 

Op de 800m, 1500m en 3000m houden de allergrootste kanonnen zich voorlopig nog gedeisd. Maar dat neemt niet weg dat we interessante en spannende races kunnen zien. 

In de springnummers zitten de opvallendste namen bij de polsstokspringers:  vice-Europees beloftekampioene Elien Vekemans/DCLA en meerkamper Niels Pittomvils/VAC

In het kogel zullen de ogen gericht zijn op nationaal recordhoudster Jolien Boumkwo/VAC. Zij wil testen met welke vorm ze de winter ingaat na haar trainingswerk op stage.

Bekijk op atletiek.nu het tijdschema en de deelnemerslijst. 

Nog meer info is terug te vinden op onze kampioenschapspagina