28/01

Voorbeschouwing Allianz Vlaamse Kampioenschappen indoor mannen

vleminckx-kobe-2021-gent-indoor-micromeeting-1-jdc

Kobe Vleminckx

Met publiek op de tribunes mogen we ons na twee jaar opnieuw opmaken voor een indoorkampioenschap onder de aanmoedigingen van supporters. Het kan onze Vlaamse atleten hopelijk inspireren voor mooie prestaties. We beginnen onze voorbeschouwing op de Allianz Vlaamse Kampioenschappen indoor met de mannen met onder meer Kobe Vleminckx, Christan Iguacel, Tim Van de Velde en Philip Milanov.

Welke hoogspringer bevestigt

Met Mathias Broothaerts/LYRA (ver) en Thomas Van Nuffelen/DCLA (polsstok) komen de Vlaamse outdoor kampioenen zondag in actie. Van Nuffelen is de grote favoriet in het polsstok met een PR van 5m21 gesprongen tijdens het Leuvense Polsstokgala van afgelopen zomer. In de zandbak moet Broothaerts afrekenen met Björn De Decker/WIBO, die ver en hinkstap combineert. In het hinkstapspringen steekt de Belgische kampioen erboven uit. In een duel met Broothaerts kan het mogelijks een pak spannender worden. Het hoogspringen wordt een bijzonder interessante competitie. Met Arne Min/LYRA, Brams Ghuys/OEH en Lars Van Looy/VAC krijgen we drie mannen aan de start die het afgelopen jaar al 2m13 of hoger sprongen. Ghuys en Van Looy deden dat enkele weken geleden nog tijdens de Interprovinciale kampenmeeting. Min bleef datzelfde weekend steken op 1m98. In het kogelstoten mogen we ons ook opmaken voor een boeiend duel tussen Philip Milanov/ACME en Mathias Quintelier/LYRA. Belgisch kampioen Quintelier kwam dit seizoen al tot 18m32, terwijl Milanov nog niet in actie kwam deze winter.

Kobe Vleminckx en Christian Iguacel openen seizoen

Op de 60m staan trainingsgenoten Kobe Vleminckx/LYRA en Simon Verherstraeten/LYRA helemaal bovenaan. Vleminckx kwam deze winter nog niet in actie, maar was vorig jaar goed voor 6”65 in zijn openingswedstrijd. Een hamstringblessure wierp toen roet in het eten, maar de sprinter raakte op tijd klaar voor het EK indoor in Torun. Met 6”67 in de reeksen en 6”68 in de halve finale bevestigde hij zijn openingschrono. Voor het WK indoor in Belgrado wordt 6”63 gevraagd. Hij wordt opgejaagd door Verherstraeten die deze winter al tot 6”79 kwam. Voor de derde podiumplaats kijken naar het West-Vlaamse duo Yoran Deschepper/MACW en Rendel Vermeulen/MACW. Deschepper kwam deze winter nog niet in actie, maar traint tijdens de elitetrainingen op woensdag mee met de mannen van Lieve Van Mechelen en lijkt in goede doen. Vermeulen, nog steeds junior, gaat deze winter steeds sneller en kwam al tot 6”86. Benieuw hoe dicht ze zondag kunnen eindigen bij Kobe Vleminckx. Op de 200m krijgen we een andere atleet van AC Lyra helemaal bovenaan met Christian Iguacel/LYRA. Met zijn 21”37 van afgelopen zomer gaat hij de jonge Lamine Guisse/VMOL (21”64) vooraf. Met nog vijf mannen die al onder 22 seconden liepen wordt het drummen voor een plaatsje in de finale.  

Obasuyi naar Karlsruhe  

Op de 60m horden geen Michael Obasuyi/OEH aan de start in Gent. Hij komt vanavond wel in actie in Karlsruhe, de eerste World Athletics indoor Tour Gold meeting van het seizoen. Obasuyi gaat van start in de eerste van twee reeksen en neem het onder meer op tegen de Fransman Pascal Martinot-Lagarde. In Gent kwam Obasuyi al tot 7”82 bij zijn seizoensopener. De limiet voor het WK indoor staat op 7”72, terwijl het PR van de hordeloper op 7”67 staat. Het wordt uitkijken hoe dicht hij nu al bij de WK limiet kan komen. De reeksen van de horden staan gepland om 19u17. De livestream in Karlsruhe start wel pas vanaf 20u en vind je hier. Het tijdsschema met alle deelnemers aan de meeting in Karlsruhe vind je hier.

In afwezigheid van Obasuyi is Vlaams kampioen op de 110m horden Senne Segers/LYRA de favoriet voor een nieuwe titel. Met 8”28 heeft Segers de snelste tijd van alle deelnemers van het prille indoorseizoen op zijn naam staan.

Ruben Verheyden tegen Tibo De Smet

Geen Iguacel op de 400m, wel Vlaams outdoor kampioen Jonas De Smet/KAAG. Op de deelnemerslijst moet hij wel Maarten Heylen/LIER laten voorgaan. Afgelopen zomer kwam Heylen tot 47”50 op de Meeting voor Mon. De Smet heeft wel een sterker PR met 47”38 en kwam vorig jaar tot 47”64. Met Adrien Devriendt/ACME komt nog een derde man die afgelopen zomer onder de 48 seconden liep in actie. Met hordelopers Dylan Owusu/LYRA en Dries Van Nieuwenhove/EA is de finalereeks alvast stevig gevuld voor een interessante race. Op de 800m kijken we uit naar het duel tussen Ruben Verheyen/EA en Tibo De Smet/RCG. Op het EKU23 in Tallinn waren ze alle twee van de partij. Verheyden werd toen Europees kampioen op de 1500m en De Smet miste de 800m finale op een haar na. Afgelopen weken werkte Verheyden stevige indoortrainingen af, maar kwam hij nog niet in actie. De Smet liep begin januari al solo naar 1’49”35. De 800m is de eerste rechtstreekse loopfinale op het programma om 14u15 en kan al meteen vuurwerk opleveren.

Op de 1500m staat Tim Van de Velde/DUFF bovenaan met zijn 3’46”33 van het BK indoor van vorig jaar. Hij heeft daarmee een ruime voorsprong op zijn dichtste achtervolger Simon Vandenbon/MACW. Op de 3000m wellicht meer spanning met het viertal van ROBA. Vinnie Van Puyvelde/ROBA toonde zijn goede vorm al met een provinciale titel in het veld. Cedric Van de Putte/ROBA toonde zich ook in heel goede doen, want hij was dit seizoen al goed voor 8’22”10 waarmee hij minder dan twee tienden moet toegeven op de outdoor tijd van Van Puyvelde. Afgelopen zomer liep Van Puyvelde namelijk een nieuw PR op de 3000m met 8’21”91 na uitstekend haaswerk van Van de Putte. Timothy Convents/ROBA was in diezelfde race goed voor 8’22”95. Lenn Teugels/ROBA is de vierde man in koers van ROBA voor de Vlaamse titel.

Het tijdsschema met alle deelnemers vind je hier en hoewel toeschouwers welkom zijn, kan je de Allianz Vlaamse Kampioenschappen indoor ook volgen op onze livestream.