22/03

Corona update: opnieuw verstrengingen voor kinderen tot 13 jaar en sportkampen

-jd69497-00002
Het Overlegcomité heeft op vrijdag 19 maart nieuwe verstrengingen aangekondigd als gevolg van de stijgende coronacijfers. Voor de paasvakantie was er nog veel onduidelijkheid, maar nu heeft het Overlegcomité duidelijk gemaakt wat wel en niet kan. De grootte van de trainingsgroepen voor kinderen tot 13 jaar wordt ook opnieuw beperkt tot 10 deelnemers.

Kleinere groepen tot 13 jaar

Het Overlegcomité kondigde op 5 maart een versoepeling aan voor outdoor trainingen voor kinderen tot 13 jaar. Het aantal toegelaten deelnemers werd toen uitgebreid tot 25 deelnemers per groep. Afgelopen vrijdag heeft het Overlegcomité die uitbreiding voor outdoor trainingen alweer ingetrokken. Vanaf 22 maart is de toegelaten grootte van de groep opnieuw 10 deelnemers, exclusief begeleiders. Outdoor en indoor trainingen met contact zijn nog steeds toegestaan, maar bij voorkeur sport je outdoor en dat vanaf 22 maart steeds in groep van maximum 10 deelnemers.

Sportkampen

Het Overlegcomité heeft ook duidelijkheid gecreëerd voor de sportkampen tijdens de paasvakantie. Sportkampen voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar worden toegelaten, maar de groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers (exclusief begeleiding). De activiteiten voor kinderen tot 13 jaar vinden bij voorkeur buiten plaats, maar indoor is mogelijk indien noodzakelijk. De activiteiten voor jongeren vanaf 13 tot en met 18 jaar daartegen vinden verplicht buiten plaats. Voor de organisatie van een sportkamp kan je beroep doen op het protocol voor sportkampen.

Het volledige overzicht met alle details over de nieuwe maatregelen kan je nalezen op Corona & atletiek en antwoorden op veel gestelde vragen vind je terug in onze FAQ Corona.