17/10

Atletiekblik op weekend: van gouden spike naar veldloopseizoen

-jd20813

Vanaf zondagmiddag wordt het weer drummen achter de startlijn van het veldlopen.

We staan voor een bijzonder atletiekweekend, waarbij de fakkel van zomer- naar winterseizoen wordt doorgegeven. Niet alleen gebeurt dat in nooit geziene zomerse temperaturen, de voorafgaande dag worden in Sint-Truiden ook al de Gouden Spikes uitgereikt. Ook dat gebeurde nog nooit vroeger in het jaar.

Zaterdag wordt in Sint-Niklaas nog de allerlaatste zomerwedstrijd afgewerkt. De werpers hebben er een afspraak met de meeting van de laatste kans. Diezelfde zaterdag verzamelen de Vlaamse atletiektrainers in Leuven voor de Dag van de Atletiektrainer, waarvan u hier het programma kan bekijken.

Wat later op diezelfde dag worden de laureaten bekendgemaakt van de Gouden Spike. Het afgelopen atletiekjaar was voor de Belgische atleten bijzonder succesvol op internationaal niveau en dat is helemaal te merken aan de lijst van genomineerde atleten.

De wegatletiek heeft nog maar pas de nieuwe kampioenen gekroond voor de nationale Marathon en de Vlaamse Halve Marathon, maar de loopmogelijkheden blijven zich onverminderd aanbieden een week alvorens het laatste nationaal kampioenschap er in Herve aankomt (Halve Marathon). Zo zijn er zondagochtend drie startmogelijkheden: er is de Great Bruges Marathon (AVT) in de hoofdstad van West-Vlaanderen, een unieke kans voor diegenen die Eindhoven vorige zondag moesten missen, de Natuurloop in Herenthout (ACHL, max.15K) en de Herfstloop in Deinze (max.13,2K). Tenslotte is er zondagnamiddag nog de Kerkenloop in Kortessem (ADD, max.13,2K).

Maar diezelfde zondagnamiddag staan de veldlopers al te popelen van ongeduld om het nieuwe winterseizoen in te lopen. Traditioneel gebeurt dat in teamverband aan de Gentse Blaarmeersen. De deelnemers aan de CrossCup Relays zullen ook nu zonder gevaar op uitschuivers in gladde modderstroken hun atletiekclub naar een dichte ereplaats proberen te loodsen.