05/03

atletiekblik op weekend: masters in gent, maar niet in braga

-d4s1770-00001

De Belgische masters moeten zondag nog aan de bak, maar ook hun internationaal kampioenschap sneuvelt deze winter onder het corona virus.

De deur van het veldloopseizoen werd afgelopen zondag in Brussel en Poperinge definitief dichtgetrokken, maar toch gebeurt er volgend weekend nog heel wat onder het atletiekdak.

Zo zijn er op zondag de nationale kampioenschappen indoor voor de masters. Meteen ook hun laatste winterwedstrijd, want omdat het coronavirus zowat in heel de wereld stokken in de wielen begint te steken, werden heel recent ook de Europese indoorkampioenschappen voor masters, die in het Portugese Braga voorzien waren van 15 tot 22 maart, uitgesteld tot januari 2021. Overigens allemaal niet zo evident, want later in die winter van '21, staan ook de WK indoor masters op het menu in Canada (bekijk de FB-pagina van de EMACI in Braga).

Het zal overigens een hele lange zondag worden in de Topsporthal, want de uitgestelde kampioenschappen 800m en 1500m voor cadetten, scholieren, juniores en beloften, worden zondag in de vooravond, na de masterloopnummers, voorzien. Meteen dus ook voor die jongens en meisjes een laatste keer knallen deze winter. Dat mogen we ook zeggen van de juryleden en de organisatoren, want hen wacht een lange 8ste maart.
Bekijk hier het tijdschema en de deelnemerslijsten van masters en de jeugd halve fond.

Op veel van die helpende indoorhanden wordt ook zaterdag een beroep gedaan, wanneer in de Topsporthal een indoorinterregio voor eerstejaarsscholieren wordt betwist. Geen halve fond in deze competitie, maar toch een flink gestoffeerd programma met teams van de LBFA, Nederland en Nord-Rhein Westfalen. Bekijk hier de Vlaamse scholierenselectie en het tijdschema.

Nog meer indoor is er zaterdagnamiddag in Heusden-Zolder met een internationale miniemen interclub in de Golazo Arena.

Ook op zaterdag  kunnen kogelstoters en discuswerpers terecht in Burcht voor de 18de  Throwing on the Rocks. Nadat de vorige winterwerpmeeting afgelopen zaterdag in Merksem wegens omstandigheden moest afgelast worden, vormt Burcht voor de werpers een laatste competitieve winterkans in Vlaanderen.

Zondag wordt in Putte-Grasheide de jaarlijkse stratenloop van Grasheide gelopen. AC Bonheiden zorgt er voor volkslopen over drie afstanden, met 10,3K als langste afstand.

Bekijk hier het wedstrijdaanbod van Atletiek Vlaanderen.