10/01

atletiekblik op weekend: het tweede provinciale hoofdstuk van 2020

podium

Vorig jaar werden de provinciale veldloopkampioenschappen niet verwend door de weermaker. De vooruitzichten voor 2020 lijken iets optimistischer...

Amper een tiental dagen ver in 2020 en er staat al meteen een tweede provinciaal weekend voor de deur. Niet meer gespreid over zaterdag én zondag deze keer, want de veldloopkampioenschappen worden allemaal op zondag betwist.

De Antwerpse deelnemers moeten naar de Noorderkempen, waar de Essense atletiekclub hen verwacht in de omgeving van het College Eucharistisch Hart. De Limburgse veldlopers doen hun ding in Tessenderlo, waar organisator Looise vorig jaar al een ferme pluim heeft verdiend voor de organisatie van het Belgisch masterkampioenschap.  Het Sint Anna Park in Maldegem is een mooi decor voor de Oost-Vlaamse kampioenschappen waar organisator Meetjesland met een flinke organisatorische bagage kan uitpakken dankzij hun jaarlijkse veldloop in deze omgeving. MAC Westhoek sprong voor West-Vlaanderen in de bres, nadat moest uitgekeken worden voor een andere dan de oorspronkelijke locatie. Het Sportpak De Pluimen in Diksmuide wordt zondag het atletiekcentrum van de kustprovincie. AC Pajottenland kent ook het klappen van de provinciale zweep. Niet in Lennik deze keer, maar wel in de omgeving van het voetbalterrein van Gooik. Het moet al een eeuwigheid geleden zijn dat de Vlaams-Brabantse veldloopkampioenschappen niet in de Vilvoordse Drie Fonteinen of hier in het centrum van het Pajottenland werden betwist.

Ook voor het indoorgebeuren  is er in de aanvang van 2020 geen verpozing. Zaterdag pakt Vlierzele  in de Gentse Topsporthal uit met een megameeting van 09u30 tot minstens 20u40 en zondagnamiddag verwelkomt HAKI in Hoboken de liefhebbers op hun Supercrack 4, met daarin een Sprintfestival voor alle leeftijdscategorieën.

Bekijk hier de wedstrijdkalender van Atletiek Vlaanderen.