16/01

atletiekblik op weekend: de lat gaat naar Vlaamse indoorhoogte

medailles

De provinciale medailles worden zondag ingeruild voor Vlaamse exemplaren...

Nu de provinciale schildjes allemaal werden uitgedeeld - masters uitgezonderd - is het hoge wintertijd om de lat een trapje hoger te leggen. De klassieke open weekendmeetings in de Topsporthal worden nu stilaan vervangen door Vlaamse kampioenschappen…

Zo zijn zondag de cadetten en scholieren jongens en meisjes paraat om hun provinciale resultaten op te vijzelen naar een Vlaams niveau. De dag voordien komen overigens hun Waalse categoriegenoten aan de slag. Voor het eerst gebeurt dat niet (meer) in de Topsporthal, maar wel in de gloednieuwe indoorpiste van Louvain La Neuve. Een locatie waarheen onze Vlaamse atleten ook wel de weg zullen leren kennen.
Voor de deelnemerslijst en het tijdschema van dit Vlaams kampioenschap, kan u terecht op onze website.

Ook de veldlopers zitten niet stil. Een week na hun provinciale avonturen, staat er nog een belangrijke afspraak op de kalender. In Hannuit wordt zondag het tweede seizoensluik van de CrossCup aangesneden. Na de EK-selectiewedstrijd van Roeselare in november, is de oudste veldloop van het land in die Haspengouwse gemeente dichtbij de taalgrens, de eerste binnenlandse topconfrontatie van 2020. De wedstrijd telt tevens als Waals veldloopkampioenschap.

Niet iedereen heeft als doelstelling om zich te meten met ’s lands topcrossers, en zo bieden de veldlopen van Herentals en Ieper mooie alternatieven. Twee crossen die overigens ook al een lange staat van verdienste hebben: in het Netepark van Herentals is het al de 47ste veldloop; in het Jeugdstadion van Ieper heeft FLAC zondag zelfs al 55 streepjes op de teller.

Ook de stratenlopers komen zondag na de corridagolf van de eindejaarsperiode opnieuw op dreef in Vlaanderen. Deinze pakt zondagochtend uit met de Winterloop van januari (max. 13,2K) in de Brielmeersen en dankzij Eendracht Aalst wordt de binnenstad van de Ajuinen zondagnamiddag ook een lage emissie-zone omdat er de Dirk Matens Corrida wordt gelopen in de omgeving van de Grote Markt (max.12K).

Bekijk hier het detail van de Vlaamse atletiekorganisaties.