18/07

Atletiekblik op weekend: KBC Nacht laat sterren fonkelen

nad-7594

De KBC Nacht. Dat is altijd een beetje op zoek gaan naar persoonlijke en vooral internationale limieten...

Met de KBC Nacht van de Atletiek bereiken we zaterdag een belangrijke tussenstap in ons nationaal atletiekseizoen. Niet alleen de – nationale én internationale - toppers voelen dat het WK toch stilaan dichterbij sluipt, ook de subtoppers hebben deze wedstrijd al een tijdje in hun trainingsboek aangestipt.

Het zal zaterdag ongetwijfeld weer persoonlijk- en nationale records regenen in Stadion de Veen en ongetwijfeld zullen er ook WK-limieten voor Doha gesloopt worden. Of onder die gelukkigen ook landgenoten zullen zijn, is moeilijk voorspelbaar, maar het is zeer zeker een uitgelezen kans voor wie nog niet op de late septembervlucht richting Midden Oosten zit. Alle info over deze jaarlijkse klassieker in het Limburgse groen, kan u hier terugvinden.

Nog op zaterdag zijn er open meetings in Aartselaar en in Beveren (kampenmeeting) terwijl de jongsten zich kunnen uitleven op een jeugdmeeting in Bornem.

Zondag nationale feestdag – pakt Racing Gent uit met een Athletics Classic Meeting. Deze gewezen Flanders Cup organisatie mag in de late namiddag zeker schoon volk over de Gentbrugse atletiekvloer verwachten. Nog op zondag is er in Mol een open meeting, is er een jeugdmeerkamp in Tielt en is er een polsstokmeeting in Maasmechelen ter gelegenheid van 50 jaar AV Toekomst.

En uiteraard zijn de beste Europese juniores ook nog het hele weekend aan de slag in het Zweedse Boras. Nadat zij hun medailles hebben verdeeld, wordt de internationale jeugdblik vanaf begin volgende week gericht op Baku, waar zes van onze beste nationale scholieren deelnemen aan de EYOF. De gebeurtenissen in Zweden of Azerbeidjan kan u op onze site volgen.

Er wordt in dit weekend uiteraard ook gelopen. Zo op zaterdag bij de Veldkantjogging in Grimbergen (max.12,5K) of zondag in Dwars door Kasterlee (TJAK, max.16K).