06/07

Selectie EKU20 bekend

hauttekeete-jente-2020-bki-jun-bel-ldq-1

Jente Hauttekeete

Gisteren vertrokken de Belgische beloftes richting Tallinn voor het EKU23. Volgende week mogen de juniores hun koffers pakken, want van 15 tot 18 juli vinden de Europese kampioenschappen voor juniores ook plaats in Estland. Vandaag werd de selectie bekend gemaakt voor het EKU20. De Belgische delegatie bestaat in totaal uit 23 atleten, waarvan elf individuele atleten en drie ploegen. De vrouwen doen met zes individuele atleten eentje beter dan de mannen. Met twee aflossingsploegen, zowel op de 4x100m als op de 4x400m doen ze ook eentje beter dan de mannelijke juniores.

Jonge delegatie met finale ambities

Zowel Liefde Schoemaker/MOHA (400m), Ilana Hanssens/ASVO (400m horden) als Annelies Nijssen/ATLA (800m) hebben de zesde Europese prestatie achter hun naam staan, waardoor een finaleplaats tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast komen met Lucie Grandjean/BBS en Charlotte Penneman/ACW ook twee Belgische juniores in actie op de langere afstanden. In de kampnummers is Merel Maes/ACW de enige Belgische. Maes is net zoals haar clubgenote Penneman nog scholiere, maar met 1m88 staat ze op een gedeelde vierde plaats. Afgelopen winter deed Maes ook al de nodige internationale ervaring op tijdens het EK indoor in Torun. Op de 4x100m bestaat de selectie uit Marine Jehaes/SER, Mariam Oularé/RCB, Lauryn Adewoye/AVT en de scholieren Alexandra Mortant/CABW, Tinne Vertongen/RCT en Zoë Laureys/DUFF. Op de 4x400m komt Laureys opnieuw in actie, samen met Schoemaker, Hanssens en Gylliane Botty/RFCL, ook al een scholiere. Met in totaal zes vrouwelijke scholieren komt een jonge delegatie in actie in Tallinn met veel potentieel voor toekomstige kampioenschappen.

Hauttekeete als beste junior richting Tallinn

Bij de mannen komen Noah Konteh/OLSE (3000m) en Clément Labar/ARCH als enige individuele atleten in actie op een loopnummer. In het hoogspringen maakt Arne Min/LYRA zijn opwachting. Min maakte een indrukkende beurt tijdens de Allianz Belgian Championships met een sprong over 2m15. Het brengt hem op een twaalfde plaats op de Europese jaarranglijst. Op de tienkamp komen twee landgenoten in actie. Met 8034 punten is Jente Hauttekeete/KAAG de enige junior die dit jaar al voorbij 8000 punten ging. Met ruim 200 punten meer dan de nummer twee voert Hauttekeete de Europese jaarranglijst aan. Met Jef Misplon/RCG komt nog een tweede Gentenaar in actie op de tienkamp. De twee tienkampers trainen geregeld samen en kunnen elkaar hopelijk naar een mooie prestatie pushen. Op de 4x100m komen de juniores ook in actie. De selectie bestaat uit Olivier Lifrange/WS, Emiel Botterman/DEIN, Timber Huysmans/GRIM, Luca Laurent/SMAC en Adrien Devriendt/ACME.

De volledige selectie en alle info over het EKU20 vind je hier.