30/06

Corona update: draaiboek heropstart competities

fc-ninove-2019-dequick-luc
Vanaf 1 augustus gaan we opnieuw van start met de organisatie van officiële atletiekwedstrijden. Om de heropstart van competities zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de werkgroep Back on the Track een draaiboek opgesteld.

Het draaiboek Back on the Track – Heropstart competities is gebaseerd op de verschillende overheidsrichtlijnen en ondersteunt de clubs bij de voorbereiding van hun wedstrijd en hun aanvraag bij het lokaal bestuur. Aangezien sporten met contact opnieuw toegestaan is, worden er geen aanpassingen gedaan aan het verloop van de disciplines zelf en aflossingswedstrijden worden ook toegestaan. Buiten de wedstrijd moeten atleten wel afstand houden, dus ook geen handdruk of felicitaties na de aankomst.

De uitvoering van dit draaiboek blijft afhankelijk van de verdere evolutie van het Covid-19 virus en kan steeds verder aangepast worden aan de omstandigheden en overheidsrichtlijnen. We vragen aan de organisatoren, maar ook aan atleten, toeschouwers, medewerkers en jury om alle richtlijnen serieus te nemen en deze plichtsbewust en solidair op te volgen. Het Covid 19-virus is nog niet verdwenen en ons gedrag is bepalend om de verspreiding tegen te gaan. Het is dankzij deze extra moeite dat we onze sport opnieuw kunnen beleven. Allemaal samen zorgen we voor een succesvolle en ‘corona-proof’ atletiekwedstrijd.

Meer info op Corona & atletiek.