08/02

atletiekblik op weekend: vlaamse veldlooptitels en europese indoortickets

site

Vlaamse veldloopkampioenschappen (boven) en/of de IFAM indoormeeting (onder). De atletiekliefhebber wordt dit weekend alweer verwend.

Met de IFAM indoormeeting in de Gentse Topsporthal en de Vlaamse veldloopkampioenschappen in Rotselaar, komt er opnieuw een belangrijk atletiekweekend op ons af.

De IFAM-meeting van zaterdag staat zoals elk jaar in het teken van de nakende internationale kampioenschappen, in dit geval de Europese atletiekkampioenschappen in Glasgow van begin maart. Deze 7de editie begint zaterdag  in de Topsporthal al om 13u45 met een voorprogramma. Vanaf 18u30 wordt er, net zoals in’t verleden, tijdens deze organisatie ook gestreden voor de Belgische titels 4x200m. De vrouwen van Racing Club Gent en de mannen van AC Lyra verdedigen er hun titels. De deelnemerslijsten raadpleegt u hier. Het hoofdprogramma van de IFAM start om 19u30 met een 3000m voor mannen en vanaf dan gaat de zoektocht naar een EK-ticket – zowel op als binnen de indoorbaan – onverminderd voort tot bij de afsluitende 1500m-wedstrijden iets voor de klok van tien. Bekijk hier de site van de IFAM en hier de selectievoorwaarden voor het Europese indoorkampioenschap.

Diezelfde zaterdag staan vanaf ’s morgens ook de deuren van de sporthal aan het Houtemveld in Tienen open voor een open meeting met jeugd.

Zondag is er in het Sportcompex Schotte in Erembodegem nog een indoor Kids’Athletics van ALVA; is er in de Golazo Arena van Heusden-Zolder het Limburgs kampioenschap voor Benjamins, Pupillen en Miniemen en is er in de Gentse Topsporthal een open indoormeeting van RC Gent voor diezelfde jeugdige leeftijdscategorieën.

Het veldloophoofdstuk is zondag helemaal geconcentreerd op het Vlaamse kampioenschap aan de Plas in Rotselaar. ROBA staat nu al voor de zesde keer aan het organisatieroer – op zeven edities - van dit relatief jonge kampioenschap. Vorig jaar snoepte Soufiane Bouchikhi nog wel de zege, maar niet de Vlaamse titel af van Isaac Kimeli. De Hallenaar is nu de uitgesproken topfavoriet en verdedigt tevens zijn leidersplaats in de Structabo CrossCup die in de Vlaams-Brabantse gemeente overigens al aan de voorlaatste tussenstop van deze winter toe is. Bouchikhi staat nog altijd aan de zijlijn met een blessure en de clubmakker van Kimeli, Robin Hendrix, probeert zijn prima conditie die hij vorige zondag nog in Zuid-Portugal etaleerde, dit weekend te verzilveren met een EK-indoorselectie over 3000m. Voor Kimeli zal de tegenstand dus vooral vanuit het buitenland moeten komen. Bij de vrouwen probeert Sofie Van Accom haar Vlaamse titel te verlengen en moet daarbij niet afrekenen met Imana Truyers die hier vorig jaar ook al tweede werd. De Limburgse van CABW is nog steeds niet paraat na haar blessure opgelopen in Hannuit. Van Accom, ook leidster van het CrossCup-klassement,  krijgt het zondag echter niet op een schoteltje: Nina Lauwaert, vorig jaar derde, heeft niet alleen het afgelopen jaar een indrukwekkende progressie gemaakt, ze start bovendien ook in een organisatie van haar eigen club ROBA. Bekijk hier alle info op de site van de Structabo CrossCup.

In Deinze tenslotte wordt zondag de serie van de Winterlopen verdergezet. Aan de Brielmeersen zijn de afstanden 4,6 of 8,9 of 13,2 kilometer.