09/05

Atletiekblik op weekend: nog meer Bekerplezier

-jd26375

De mannen van RC Gent wonnen vorig jaar de titel in de ere-afdeling van Atletiek Vlaanderen en is zondag gastheer voor de nationale manneninterclub.

De volgende tussenstops van de atletieksneltrein zijn de Interclubs-Bekers Van Vlaanderen Alle Categorieën. Zaterdag de vrouwen en zondag de mannen. Maar Hemelvaartsdag zorgt ook op donderdag al voor de nodige atletiekbeweging.

In het Luxemburgse Saint-Mard wordt zaterdag uitgemaakt wie opvolger wordt van CA Brabant Wallon voor de Belgische interclubtitel bij de vrouwen. De dames uit Nijvel, drie keer kampioen tijdens de afgelopen vier jaren, staan zelf in de favorietenrol, maar weten dat ze Excelsior Brussel goed in de gaten moeten houden. De Heizeldames werden al twee opeenvolgende jaren vice-kampioen en hebben zich intussen nog versterkt. AC Dampicourt, voor de vijfde keer in de laatste twaalf jaar aan het organisatieroer, werd in 2011 nog kampioen en zal proberen om er een volledig Waals podium van te maken. Aan pakweg Meetjesland, OE Halle, de beide Gentse clubs, Lokeren, Deinze of het pas gepromoveerde ROBA om daar een stokje voor te steken. Makkelijk is wel anders.

De hoogste Vlaamse afdeling wordt zaterdag afgewerkt in stadion De Veen van Heusden-Zolder en Olse Merksem is de pleisterplaats voor Landelijke 1. Zwevegem en Brasschaat ontvangen de teams van tweede landelijke en in Bornem proberen de teams van Landelijke 3 hogerop te geraken.

Zondagnamiddag is de nationale mannenafdeling voor het eerst te gast bij RC Gent in Gentbrugge. Het wordt daar een hele moeilijke klus om Excelsior van een zesde opeenvolgende titel te houden. Daring Leuven en Brabant Wallon wierpen zich in de laatste jaren op als beste tegenstanders en het wordt voor de negen andere teams niet makkelijk om dat podiumtrio te destabiliseren. Thuisclub RCG zorgt samen met OEH, VAC, LYRA, KAAG en AVKA voor de andere Vlaamse inbreng. En ook al staat het collectieve centraal in Gentbrugge, er kunnen wel leuke individuele uitschieters opgetekend worden. ROBA staat aan het organisatieroer van de Vlaamse ere-afdeling in Kessel-Lo en Kortrijk ontvangt de Bekerteams van Landelijke 1. De ploegen van Landelijke 2 zijn verdeeld over Brugge en Turnhout en de laagste Landelijke treedt op in Aalter.

Bekijk hier het palmares van de nationale interclub bij de mannen en de vrouwen.

Donderdag, Hemelvaartsdag, krijgt de jeugd voorrang in Ninove met de VAL-jongerentrofee; in Mol met een jeugdmeeting en in Aalst (ALVA) met een Kids’Athletics. AC Waasland pakt die donderdagnamiddag  in Sint-Niklaas traditioneel uit met haar Internationale Peugeotmeeting, een gewezen Flanders Cup met een interessant wedstrijdaanbod vanaf de cadettencategorie.

Naast het Bekerverhaal is er op zaterdag nog een jeugdmeeting in Aalter en op zondag ook nog een jeugdmeerkamp in Hechtel en een jeugdmeeting in Lebbeke (LEBB)

Vrijdagavond wordt in Wichelen de 10 van Wichelen gelopen. Ook hier zal RC Gent, zondag paraat voor de interclubfinale, alles in goede banen leiden. Nog op vrijdag is er de Tweedorpenloop in het Hagelandse Waanrode (org.DCLA, max.10,4K). Zondagnamiddag 13 mei is er al de 35 ste Dwars door Ninove, met 15K als langste afstand.