20/06

Atletiekblik op weekend: Flanders Cup in Lokeren, Vlaamse hamerslingeraars in Izegem

-jd26829-00001

AV Lokeren verwacht de deelnemers voor een volgende tussenstop van de Flanders Cup.

Twee open meetings trekken vrijdagavond het volgende atletiekweekend op gang. Zowel in Alken als in Ninove kan men op zoek naar prestaties.

Zaterdag verzamelen de nationale snelwandelaars in Gosselies, waar ze hun nationaal kampioenschap op de piste  afwerken: 10.000m voor de vrouwen, het dubbele voor de mannen. Er worden titels uitgereikt in de Alle Categoriën en bij de masters. In de namiddag staan nog twee open meetings geprogrammeerd. In Merksem is er de Memorial Jos Nuyens op de piste die de naam van het Olse-boegbeeld draagt en in Kortrijk is er de grote prijs Paul Vanwallegehem, met het polsstokspringen in de kijker. Voor jeugdmeetings kan men zaterdag terecht in Booischot, Hasselt en Oordegem; in Vosselaar is er een Kids’ Athletics van ATAC.

Zondag is er in Lokeren al de vierde Flanders Cup van 2019. De Grote Prijs van de Stad Lokeren is al aan een 7de FC-editie toe. De examens lopen stilaan op z’n eind en dat geldt ook voor de uiterste deadline voor internationale kampioenschappen. Kandidaten weten dus waar naartoe op zondag. Bekijk hier de site van deze Flanders Cup.

Zondagnamiddag staan er nog behoorlijk wat open meetings op de kalender. AC Lierse pakt uit met de Memorial Dirk De Busser; in Diepenbeek is ADD er met de Orbix open meeting en Olympic Brugge heeft haar Memorial Master Mieltje Pauwels ook een statuut van open meeting gegeven. In Lommel en Oudenaarde kunnen de BePuMi terecht voor een open meeting.

Zondagochtend is het al vroeg dag in Izegem, waar de cadetten, scholieren en masters de Vlaamse titels in het hamerslingeren verdelen. Bekijk hier het tijdschema en de deelnemerslijsten.

Met de zomervakantie voor de deur, komen ook de eerste midweek-avondmeetings weer aan bod. Looise onderhoudt daarin een goede traditie, want op woensdag 26 juni is er een goedgevuld programma voorzien in Tessenderlo, waarbij ook de (open) Limburgse steepletitels worden uitgereikt.

Met de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout, opent Houtland het loopweekend op vrijdagavond met een heuse klassieker. Maar de traditionele 100 kilometer werd wegens organisatorische redenen al enkele jaren teruggeschroefd tot een maximum afstand van de marathon. Uiteraard worden naast die 42K ook nog kortere deelafstanden voorgeschoteld. Aan de andere kant van Vlaanderen, in Oud-Turnhout, zorgt ATAC voor een Dwars Door de gemeente en die afstand is 15,9K op z’n maximum.

Zaterdagochtend is er in Boechout de Sneppenbosjogging (max.10K) en in de vooravond is er Dwars door Gavere, met DEIN aan de organisatietafel. Ook hier is 10K de langste afstand.

Zondagnamiddag wordt er van Herentals naar Tielen gelopen over een afstand van 14K. Atletiekclub TJAK zorgt in de buurt van de aankomstplaats in Tielen ook voor kortere afstanden.