19/07

Atletiekblik op weekend: de Nacht naar Berlijn

nad-0206

De Nacht in De Veen: Belgisch record en extra EK-minima in de horden? Niet ondenkbaar!

De meeting van Naimette woensdagavond heeft de verwachtingen voor de Nacht van de Atletiek nog wat aangescherpt. Stadion De Veen in Heusden-Zolder zal zaterdag op de nationale feestdag alweer bruisen van gezonde sportieve energie.

Traditioneel is de Limburgse Nacht zowat de laatste hulplijn richting internationaal kampioenschap. Het EK in Berlijn nadert weliswaar met rasse schreden, maar deze keer is Heusden-Zolder niet het allerlaatste platform om limieten te lukken, want die termijn loopt nog tot 30 juli.

De organisatoren van de Nacht laten, net als in de 38 vorige edities, geen detail aan het toeval over om nog – nationale of internationale - atleten richting Duitse hoofdstad te loodsen. Bovendien hebben vele afstandslopers hun tenten op de hoogvlakten opgeborgen en testen zij zaterdag voor het eerst in hoeverre hun geleverde inspanningen al resultaten opleveren. Momenteel voldeden 34 atleten aan de individuele minima. Die zijn echter allemaal nog niet zeker van een effectief startbewijs, want in sommige disciplines staan al meer dan drie toegelaten Belgen genoteerd en er kloppen daar nog meer kandidaten op de deur. De Nacht zal ons tegen zaterdagavond al wat meer duidelijkheid brengen.

Bekijk hier de site van de Heusdense Nacht van de Atletiek en klik hier voor de  nationale stand van zaken voor het EK in Berlijn.

Er is dit weekend uiteraard nog meer atletiekleven naast de Nacht. Zo is er zaterdag nog een open meting in Aartselaar en wordt het provinciaal kampioenschap vijfkamp in Oordegem-Lede gehouden.

Zondag pakt RC Gent in thuishaven Gentbrugge uit met de Gentse Feestenmeeting. Voorheen maakte deze organisatie nog deel uit van de Flanders Cup, maar ze werd nu omgevormd tot een Athletics Classic Meeting, een status die ook een organisatorische garantie op kwaliteit waarborgt. Dinsdagavond 24 juli blijven we ook nog in Oost-Vlaanderen met de open meeting van Volharding in Beveren.

 

Slechts één loopwedstrijd dit weekend in de Vlaamse kalender. Dwars door Kasterlee is meteen ook een klassieker die door atletiekclub TJAK jaar na jaar in goed banen word geleid. Zaterdagnamiddag is de afspraak aan jeugdcentrum De Hoge Rielen in Lichtaart. De langste afstand is er 16K.