25/07

Atletiekblik op weekend: afspraak in Ninove

nad-7639

Pieter-Jan Hannes kan de huidige nationale 1500m-hiërarchie voor Berlijn nog omver gooien. En Tarik Moukrime denkt er vast hetzelfde over...

Het laatste weekend van juli wordt in atletiekland heel belangrijk. Met de Europese kampioenschappen in Berlijn aan de voordeur, wordt volgende maandag een punt gezet achter de selectieprocedure. In theorie althans, want in eigen land lijkt de Flanders Cup van zaterdag in Ninove de allerlaatste mogelijkheid om richting Duitse hoofdstad te reizen.

Liefst 36 landgenoten en twee estafetteteams zien bij dit tropische weer hun slaap niet meer verstoord vanwege selectieperikelen. Alhoewel: enkele disciplines staan overboekt en daarbij zullen – jammer maar helaas – nog enkele atleten naast de boot vallen. De Memorial Rasschaert kan in Ninove een allerlaatste reddingsboei worden. Zeker voor zij die op de rand van een selectie staan, maar ook voor diegenen die dreigen weggedrumd te worden door collega’s met een voorlopig stevigere prestatie achter hun naam. Alle hens dus aan dek in Ninove, waar zaterdag de schaduw van de Brandenburger Tor en de kabbelende Dender hopelijk wat verkoeling kunnen brengen op het hete kunststof. Bekijk hier alle info over deze Memorial Geert Rasschaert en klik hier voor een stand van zaken richting EK Berlijn.

Vrijdagavond opent Sparta Bornem het laatste atletiekweekend van juli met een open meeting aan de Breeven. Zaterdag is er ook in Burcht nog een open meeting. Meerkampers weten dat zij halfweg de zomervakantie terecht kunnen bij de Dilbeekse meerkampen. Dit jaar staat Dilbeek niet op de kaart als Vlaams kampioenschap, maar de organisatie maakt wel deel uit van de Flanders Cup meerkampen.

De jeugd kan zaterdag aan de slag in de VAL-Jongerentrofee van Sint-Niklaas, de jeugdmeerkamp van Knokke (OB) of de jeugdmeeting van Bornem.

Zondag razen de internationale Dilbeekse meerkampen verder over het Roelandsveld en dan komen er ook nog jeugdmeerkampen bij. In Heusden-Zolder is er zondagnamiddag een open meeting, net zoals in Tielt. In Limburg is daarbij ook een jeugdprogramma voorzien, in West-Vlaanderen niet.

Woensdagavond wordt oogstmaand augustus verwelkomd met een open meeting in Tessenderlo.

De liefhebbers van het langere loopwerk kunnen zondagochtend wat verkoeling zoeken in de Bosloop van Tessenderlo. De langste afstand is er 13,8K.