Jeugd Opleidingsstructuur VTS

schermafbeelding-2023-09-29-125008

START 2 COACH

Wil jij als trainer leren om een training in goede banen te leiden a.d.h.v. didactische verantwoorde basisprincipes? Dan is de Start 2 Coach opleiding iets voor jou! 
Deze opleiding is sporttakoverschrijdend waardoor weinig atletiekspecifieke inhoud aan bod komt maar je leert als coach een goede voorbeeldfunctie op te nemen, aan de slag te gaan met de juiste methoden en leerdoelen (afgestemd op je atleten) en je leert jouw omgeving optimaal te gebruiken om veiligheid, plezier en leersucces te garanderen.

Toelatings-
voorwaarden

Minstens 15 jaar worden in de loop van het kalenderjaar
waarin de cursus start.*

Duur

15 uur (7u theorie + 8u praktijk).
Dit kan georganiseerd worden op halve dagen of hele dagen. 

Kostprijs

€55 

*Echter moet je 16 jaar zijn wanneer deze S2C geïntegreerd wordt aangeboden in een andere cursusorganisatie (bv. Initiator Atletiek). 

Hoe wordt de opleiding georganiseerd?

De opleiding is een mix tussen theorie en praktijk. De lessen vinden steeds plaats fysiek op locatie. 
Er geldt permanente evaluatie + een online kennistoets. Dit wit zeggen dat je als cursist slechts maximaal een halve dag afwezig mag zijn. Raadpleeg onze Opleidingskalender om de opleidingen terug te vinden. 

 

INITIATOR ATLETIEK

Naast S2C kan je meer atletiek specifieke kennis opdoen binnen de opleiding Initiator Atletiek, meer concreet, het optimaal begeleiden van Kangoeroes t.e.m. Miniemen. 

Na deze opleiding  ben je als trainer in staat om doelgerichte spelvormen te geven in functie van Multimove en de motorische basiseigenschappen én kan je alle basistechnieken behorende tot de jeugddisciplines aanleren aan jouw jeugdatleten. En dit alles via een gestructureerde jaarplanning.

Toelatings-
voorwaarden
Minstens 16 jaar worden in de loop van het kalenderjaar
waarin de cursus start.
Duur  78 uur 
 Klik hier voor het volledige opleidingsstramien te bekijken. 
Kostprijs

Module 1 (Start 2 Coach): €55
Module 2-3-4: €190

Hoe wordt de opleiding georganiseerd?

De opleiding bevat enkele online lessen (7u / 3-tal avonden), zelfstudiemomenten via het bekijken van interactieve E-learnings, fysieke lesmomenten (6 à 7-tal lesdagen) en een stage binnen eigen club (10u). 

Evaluatie vindt plaats a.d.h.v. een praktijkexamen en een online kennistoets. Een stageportfolio dient bijgehouden te worden om de stage te evalueren. 

 

VOLLEDIGE VTS-OPLEIDINGSSTRUCTUUR

Naast de Competitie Opleidingsstructuur hebben wij ook nog 2 andere Opleidingsstructuren binnen atletiek:

Meer informatie rond al onze opleidingen vind je hier terug.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa