14/06

Officiële berichten - 14/6/2024

logo val

Licentie scoreborden atletiek.nu

Indien er gebruikt wordt gemaakt van elektronische scoreborden gekoppeld aan atletiek.nu op een wedstrijd, dient er op voorhand een scorebordlicentie aangevraagd te worden.

Dit kan je doen via dit formulier en liefst zo lang mogelijk op voorhand. De kosten hiervoor worden gedragen door Atletiek Vlaanderen. We kregen de melding van atletiek.nu dat dit vaak zeer last minute rechtstreeks bij hen gebeurd. Ze activeren dit dan wel maar eigenlijk valt dit buiten de gemaakte afspraken.

 

Recreatiesportfonds

Het reglement van het Recreatiesportfonds en het bijhorende document voor het doorgeven van de actieve recreatieve loopbegeleiders is beschikbaar op de website

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het Recreatiesportfonds:

-         de club moet op 30/9 beschikken over minstens 15% recreanten (tov. de volledige ledenpopulatie)

-         minstens één loopbegeleider moet deelnemen aan minstens één running-workshop tijdens de Opleidingsdag van 12/10 te Gent om in aanmerking te komen voor het kwalitatieve luik van het Recreatiesportfonds.

-         de lijst van actieve recreatieve loopbegeleiders moet uiterlijk 15/10 ingediend worden bij Paula .

 

Gratis webinar voor clubs: Opmaken van een gedragscode

Op maandag 17 juni wordt voor de vertrouwenspersonen van de clubs tussen 19u30 en 21u30 een online sessie voorzien betreffende het opmaken van een gedragscode. Deze sessie staat ook open voor andere bestuurders en is gratis te volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot zondagavond aanmelden via https://www.formdesk.com/V.A.L./Opleidingen2024 

Meer info op de website van Atletiek Vlaanderen 

 

Ten behoeve van de verenigingen werden een aantal voorbeeld-gedragscodes uitgewerkt voor sporters,  trainers, medewerkers, ouders en supporters. Deze voorbeelden kunnen gedownload worden via de website.

 

 

Gratis sessie voor vertrouwenspersonen: casebespreking atletiekgerelateerd

Op maandag 24 juni organiseren we in Alken/ACA tussen 19u30 en 22u een uitwisselingsmoment voor vertrouwenspersonen van de clubs waarbij we de aanpak van milde en ernstige cases op basis van het handelingsplan bespreken. Deelnemers kunnen zelf met de nodige discretie een case aanreiken maar dit is geen vereiste. 

Aanmelden via https://www.formdesk.com/V.A.L./Opleidingen2024 

Meer info op de website van Atletiek Vlaanderen

 

 

Bijscholing: Polsstokdaagse Gent

Tijdens deze polsstokdaagse zal Jaap Van der Plaat, gekend van het boek ‘Polsstokhoogspringen leer je zo’, in de voormiddag de keypoints toelichten van de technieken van het polsstokspringen. In de middag volgt een Podcast met Fanny Smets. Fanny Smets is met 4m51 BR-houdster polsstok en (voorlopig) de enige Belgische polsstokspringster die de Olympische spelen kon halen. Gelijktijdig haalde ze haar diploma van arts. Een levensverhaal met veel valkuilen maar vooral doorzettingsvermogen en passie voor de sport. Ze komt dit live vertellen en achteraf is er de mogelijkheid tot vragen. In de namiddag zal de nadruk dan vooral komen te liggen op de praktische tools ter voorbereiding op het polsstokspringen. Via een theoretische en praktische benadering wordt er getracht om voldoende kennis aan te bieden om aan de slag te gaan als trainer om vrouwelijke polsstokspringers van 3m naar 4m te leiden en mannelijke polsstokspringers van 4m naar 5m. Hierbij wordt er dus vooral toegespitst op de categorieën Scholieren en ouder. 
Aan het einde van de workshop is er de mogelijkheid om het boek van Jaap ook aan te kopen tegen een democratische prijs van 20 euro. Gelieve op voorhand door te geven of je een boek wil en het gepaste bedrag mee te brengen. 

·        Wanneer: zondag 23 juni 2024

·        Tijdstip: 10u-16u

·        Doelgroep: Trainer B/A + gemotiveerde coaches

·        Deelname: €30 VAT-leden, €40 VAL-leden, €50 niet VAT/VAL-leden

·        Locatie: KAA Gent Atletiek, Strandlaan 16, 9000 Gent 

·        Docent: Jaap van der Plaat 

·        Inschrijven: via deze link. (onze webshop)

·        Programma:

o   9u30: Aanmelden/ontvangst

o   10u-11u: Theoriegedeelte techniek

o   11u-13u: Praktijkgedeelte techniek

o   13u-14u: Live podcast Fanny Smets (Olympisch atlete en BR-houdster polsstok)

o   14u-15u: Theorie voorbereidende oefeningen

o   15u-16u: Praktijkgedeelte voorbereidende oefeningen

 

Indien er atleten zijn die deze bijscholing willen volgen, kan je contact opnemen met verantwoordelijke Steffen Vandermeulen (steffen@atletiek.be).

 

 

Verslagen commissies

Het verslag van de Beleidscommissie Recreatie van 11 juni is beschikbaar op de website.