28/10

WK Halve Marathon: Lauwaert en Naert kijken tevreden terug

naert-koen-2018-berlijn-ek-belga

Koen Naert op weg naar de Europese titel op de marathon in 2018

In maart werd het WK Indoor in het Chinese Nanjing geannuleerd door berichten over een nieuw virus. Enkele weken later kregen zo goed als alle andere internationale kampioenschappen hetzelfde lot beschoren. Het Poolse Gdynia kreeg daardoor de eer om het eerste internationale kampioenschap van 2020 te organiseren met het WK Halve Marathon. De Belgische eer werd verdedigd door Koen Naert en Nina Lauwaert.

In editie 36 van @letiekleven kan je het uitgebreide interview met Nina en Koen nalezen. Hieronder kan je alvast een eerste reactie van de twee Belgische marathonspecialisten nalezen. 

Nina Lauwaert 

Het doel was om mijn persoonlijk record te evenaren. Dat stond voordien op 1u11’50”, dus Ik ben echt heel tevreden met doe recordverbetering. Wat de plaats betreft, we hadden op voorhand geen specifieke verwachtingen. We dachten aan top 50 of 60, want dat leek haalbaar. Met 38ste plaats viel het dus enorm goed mee. Het verliep de dag zelf ook allemaal heel vlot. Ik kon voortdurend andere loopsters inhalen en dat gaf een enorme boost. Een progressieve wedstrijd is mijn natuurlijke manier van lopen en daarom deel ik mijn wedstrijden altijd op dezelfde manier in. Je hebt altijd een richtpunt om naartoe te lopen tijdens de wedstrijd. Ik heb ook heel weinig op mijn horloge gekeken tijdens de eerste vijf kilometer, want er stonden bordjes. Daarna ben ik op gevoel blijven lopen en elke ronde ging ik een klein beetje sneller.

Koen Naert 

Het klinkt misschien raar, maar ik ben echt tevreden met die 73ste plaats. Er waren dit jaar weinig kansen om een wedstrijd te lopen, dus ik wou graag deelnemen aan het WK. Een zestal weken voordien wisten we dat het WK kon doorgaan, maar op 7 september heb ik een scheurtje in mijn hamstring opgelopen. Na tweeënhalf weken had ik gehoopt om opnieuw te kunnen trainen, maar dat was nog te vroeg. Het BK 10 km op de weg in Lokeren stond ook op de planning. Maar zodra ik te veel risico’s nam en aan een hoger tempo liep, kreeg ik contractuurvorming in mijn hamstring. Daarom heb ik gepast voor het BK en alles op het WK gezet, ook al was de voorbereiding niet ideaal.”