24/04

Nina Lauwaert en Michael Somers volgen zichzelf op bij Antwerp Ten Miles

belgaimage-135140189-full-aangepast
Nina Lauwaert en Michael Somers hebben zich net als in oktober tot winnaars van de Antwerp Ten Miles, die opnieuw naar haar klassieke datum in april verschoof, gekroond. Ze haalden het allebei met een behoorlijk ruime voorsprong.

Het was een prachtige lentedag in Antwerpen, zelfs op het randje van te warm voor een zestien kilometer. Meer dan de warmte was echter de wind een hinderwis, want die blies op verschillende stroken bijzonder fel in het nadeel. Michael Somers/LYRA liet het niet aan zijn hart komen, maar cadeau kreeg hij zijn tweede overwinning op rij allesbehalve. Hij sloeg wel al snel een gat, maar Nicolaï Saké/LYRA liet zich niet doen en naderde rond halverwege zelfs opnieuw tot op een handvol seconden. In de slotkilometers was zijn vat dan toch af, terwijl Michael wat meer reserves had en won in 48’48. Nicolaï volgde in 49’13, duatlonspecialist Angelo Vandecasteele was derde in 50’21. Laurens Vanderlinden/SACN en Ward Van Der Kelen/ALVA volgden in 51’19 en 51’22 op vier en vijf.

Bij de vrouwen ging Nina Lauwaert/ACW er al snel vandoor. Ze liep een aardig kloofje bij elkaar, al hield Kim Geypen/DCLA wel behoorlijk stand. Nina volgde uiteindelijk zichzelf op in 57’14, Kim volgde in 57’54. Victoria Warpy/ACW klokte 59’00 en mocht mee het podium op. Liz Romo/ROBA was vierde vrouw in 1u00:19, Lore Tack/BRAB vijfde in 1u00:34.  

De volledige uitslag van de AG Antwerp 10 miles vind je hier