19/04

Vooruitblik atletiekweekend: PK en Antwerp Ten Miles

nad-0753-min

Het zomerseizoen schiet uit de startblokken.

De provinciale kampioenschappen (zaterdag en zondag) en de Antwerp Ten Miles (zondag) zullen dit weekend heel wat sporters op de been brengen.

Het PK outdoor betekent voor duizenden atleten de feitelijke start van het zomerseizoen. Na een welgekomen rustperiode zal het voor velen deugd doen om opnieuw een wedstrijdnummer op te spelden. Heel wat medailles en schildjes zullen hun bestemming krijgen. 

In Limburg in Alken is ACA zaterdag en zondag gastclub van het PK. De Antwerpse atleten kunnen terecht in Zwijndrecht (zaterdag) en Mechelen (zondag) met ZWAT en RAM als clubs van dienst. In Oost-Vlaanderen is het te doen in Deinze (DEIN) zaterdag en in Lebbeke (LEBB) zondag. De West-Vlamingen kunnen hun hartje ophalen in Roeselare (AVR) zaterdag en Kortrijk (KKS) zondag. Het PK van Vlaams-Brabant vindt plaats in Vilvoorde (VAC) zaterdag en Kessel-Lo (DCLA) zondag. Tijdschema en deelnemerslijsten zijn te raadploegen op atletiek.nu

Het Diamond League-circuit trekt zich ook weer op gang met een eerste manche in China in Xiamen. Belgen om in de gaten te houden zijn hoogspringer Thomas Carmoy/CRAC en polsstokspringer Ben Broeders/DCLA. Speerwerper Timothy Herman/ACME beproeft zijn geluk in het Keniaanse Nairobi op de Kip Keino Classic, (World Athletics Continental Tour Gold) waar hij vorig jaar nog uitpakte met een monsterworp van 87m35. Ook Vanessa Sterckendries/OEH (hamer) en spurtsters Rani Rosius/AVT en Paulien Couckuyt/VAC zijn van de partij in de Keniaanse hoofdstad. 

Antwerpen is zondag het Walhalla voor de afstandslopers. 40.000 sportievelingen trekken op zondag naar de Koekenstad voor de Ten Miles of de kortere afstanden. Om verkeersproblemen te vermijden roept de organisator op om zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te komen en tijdig te vertrekken. Alle info over de Antwerp Ten Miles vind je op de officiële website.