27/08

WK dag 9: Belgian Cheetahs sluiten toernooi af met mooie vijfde plaats

cheetahs-budapest23-v3

Claes - Ponette - Vervaet - Laus

Het zit erop. Op de slotdag van het WK in Boedapest kwamen er nog twee Belgische finalisten in actie. Vooral de Belgian Cheetahs kwamen sterk voor de dag met een vijfde plaats. Timothy Herman moest vrede nemen met een twaalfde plaats in het speerwerpen, maar dat hij in de finale stond was natuurlijk al knap.

In zijn eerste WK-finale – de eerste speerfinale van een Belg tout court – had Timothy Herman/ACME natuurlijk op meer gehoopt dan 74m56. Hij kon er niemand mee achter zich houden. En toch moeten we vooral in het achterhoofd houden welke weg Timothy heeft afgelegd, en hoe straf het is dat hij na jaren vol blessureleed de WK-finale haalde.

En dan de Belgian Cheetahs. Een paar uur voor de wedstrijd kwam het slechte nieuws dat de kuit van Cynthia Bolingo/CABW niet klaar was voor de finale van de 4x400 meter. Een ongelofelijke domper, maar de focus moest meteen weer op de wedstrijd en daar zijn de Cheetahs goed in geslaagd. Startloopster Helena Ponette/HCO lanceerde de ploeg in vijfde stelling, een positie die de anderen de hele wedstrijd vast zouden houden. Imke Vervaet/RCG kwam opnieuw goed voor de dag, Hanne Claes/DCLA naderde zelfs op het leidende trio. Camille Laus/OEH verdedigde de vijfde plaats met verve. En zo klokten de Cheetahs af op 3’22”84, maar zeven tienden boven het nationale record dat mét Cynthia gelopen werd.

België eindigt het WK met vijf topachtplaatsen. Dat is evenveel als vorig jaar in Eugene, en dat zonder sterkhouders Bashir Abdi/RCG en Nafi Thiam/RFCL. Een goed resultaat dus, al ontbrak natuurlijk de kers op de taart in de vorm van een medaille.

Bekijk de resultaten van de Belgen op onze WK-pagina

Bekijk hieronder de laatste aflevering van onze videopodcast Track Record met een interview met topsportcoördinator Rutger Smith. De podcast is ook beschikbaar op Spotify

Track Record WK-special 7: Topsportcoördinator Rutger Smith

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Topsportcoördinator Rutger Smith analyseert het WK van de Belgen