24/08

WK dag 6: Lef van Heymans en Hendrix levert geen finaleplaats op

belgaimage-72507240

John Heymans.

Geen Belgische finalist in de 5.000 meter op het WK in Boedapest. Die hadden we ook niet verwacht, maar John Heymans en Robin Hendrix liepen wel met ballen in de reeksen. Ze lieten zich niet naar de slachtbank leiden.

Na alle drukte van de voorbije dagen mocht het ook eens rustig zijn. En dat was het, wat Belgen betreft op de zesde dag van het WK. De enige twee landgenoten in actie waren John Heymans/DCLA en Robin Hendrix/OEH in de reeksen van de 5.000 meter.

John zat lange tijd achterin, maar schoof op het juiste moment verstandig naar voren. Op 300 meter van het einde deed hij nog mee voor de top acht die nodig was voor een finaleplaats, alleen bij het ultieme eindschot moest hij afhaken. Hij was dertiende in zijn reeks in 13’39”67. Opvallend hoe John jaar na jaar stappen zet. We zijn al benieuwd naar Parijs 2024.

Robin hanteerde een andere tactiek. Hij ging lange tijd zelf aan de kop sleuren. Het voordeel daarvan is dat je uit het gewoel zit in de buik van het peloton, maar het nadeel is natuurlijk dat de anderen je bordje leegeten. Toen de grote kanonnen hun slotversnelling inzetten, moest Robin passen. Hij eindigde als negentiende in 13’55”81.

Vrijdag zien we opnieuw twee Belgen terug. Merel Maes/ACW werkt de kwalificaties af van het hoogspringen, Timothy Herman/ACME die van het speerwerpen.

Een voorbeschouwing met Timothy Herman is te bekijken op onze podcast Track Record op ons YouTube-kanaal of Spotify. Of hier onderaan

Het uurschema en de uitslagen van de Belgen zijn terug te vinden op onze WK-pagina. 

 

Timothy Herman in de extra WK-aflevering van Track Record

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Een interessante babbel met de Belgisch recordhouder speer die met vertrouwen vooruitblikt naar z'n wedstrijd.