25/08

WK dag 7: Timothy Herman als eerste Belg ooit naar speerwerpfinale

whatsapp-image-2023-08-25-at-19.34.18

Timothy Herman.

België heeft voor de allereerste keer een WK-finalist in het speerwerpen. Voor die topprestatie zorgde Timothy Herman vrijdag op de zevende dag in Boedapest. We kijken nu al uit naar zijn finale zondagavond.

De eerste worp van Timothy Herman/ACME in de kwalificaties van het speerwerpen was niet goed, maar in de tweede beurt stelde hij orde op zaken. Hij liet zijn speer naar 80m11 vliegen. Het was daarna nog even serieus spannend om te kijken of dat zou volstaan voor een finaleplaats, maar uiteindelijk moest hij zijn derde worp niet meer doen. De buit was binnen en België heeft voor het eerst een WK-finalist in het speerwerpen. Een stukje geschiedenis en voor Timothy op zijn 32e een hele mooie beloning voor het volhouden tijdens jaren vol blessureleed. In de finale zondagavond droomt hij van top acht en dat is niet onhaalbaar.

In de kwalificaties van het hoogspringen deed ook Merel Maes/ACW het goed met 1m89. Alleen was het zuur hoe ze op een haar na de WK-finale miste. Als ze die 1m89 bij haar tweede in plaats van bij haar derde beurt had overschreden, stond ze in de finale. De volgende lathoogte, 1m92, bleek helaas te hoog gegrepen. Beetje zonde, maar Merel is zeventiende van de wereld op achttienjarige leeftijd en kan alleen maar trots zijn.

Zaterdag wordt na een paar rustige dagen nog eens drukker voor de Belgen. Om 7u ’s morgens is er al de marathon met Hanne Verbruggen/VITA. ’s Avonds is er dan de polsstokfinale van Ben Broeders/DCLA en de kwalificaties voor zowel Belgian Cheetahs als Belgian Tornados.

Volg de Belgen op onze WK-pagina

Bekijk/beluister interviews met de Belgen vanuit Boedapest op ons podcastkanaal op YouTube of Spotify