22/08

WK dag 4: Halvefinalisten zorgen niet voor stunt

belgaimage-72408449

Alexander Doom.

Drie Belgische halvefinalisten kwamen aan de bak op de vierde dag van het WK atletiek in Boedapest. Geen van hen kon voor een stunt zorgen, maar dat lag ook niet in de lijn der verwachtingen. Komend weekend volgt in de 4x400 meter een nieuwe kans om de finale te halen.

Hanne Claes/DCLA moest als eerste de arena in op dag vier. Ze begon goed in haar halve finale van de 400 meter horden, maar liep een mindere tweede wedstrijdhelft. Ze geraakte de kluts wat kwijt met haar passenritme en finishte als 23e in 56”06. Ze had natuurlijk op meer gehoopt, in het beste geval zelfs op een finaleplaats. Jammer, maar met een halve finale heb je niet gefaald.

In de vlakke 400 meter waren Alexander Doom/AVR en Dylan Borlée/OEH elkaar heel erg waard. Ze hadden wel op wat meer gehoopt dan een achttiende en negentiende plaats in 45”57 en 45”59. Ze stonden wel netjes voor het tweede jaar op rij in de halve finales van een WK, en ook hier geldt: slecht kan je dat onmogelijk noemen. In het weekend volgt er een nieuwe kans, net als voor Hanne trouwens, om het tot in de finale te schoppen. Zowel de Belgian Tornados als de Belgian Cheetahs lijken over de papieren te beschikken om de finale te halen in Boedapest. De reeksen staan zaterdag op het programma, de finale zondag.

Morgen komen er twee landgenoten in actie. In de ochtendsessie treedt Ben Broeders/DCLA aan in de kwalificaties van het polsstokspringen. Een uitgebreide babbel met Ben in Track Record kun je bekijken op Spotify of op ons YouTube-kanaal. 

In de avondsessie loopt Cynthia Bolingo/CABW de finale van de 400m. 

Volg de resultaten van de Belgen op onze WK-pagina.