06/10

WK dag 10: Bronzen Tornados en Cheetahs vijfde !

belgaimage-156595637-full

Bronzen Tornados in Doha !

Onze Belgian Tornados zetten een geweldig slotakkoord achter dit WK in Doha met een fantastische bronzen medaille! De kroon op twaalf jaar hard werken aangezien het pas hun eerste monidale medaille is na heel wat dichte ereplaatsen. Ook de Belgian Cheetahs deden het geweldig en liepen samen naar een vijfde plaats (heel even zelfs vierde na diskwalificatie van Jamaica).

Met ook nog pechvogel Anne Zagré in de halve finale van de hordesprint en een solide prestatie van Soufiane Bouchikhi in de 10.000m, werd deze slotdag in Doha een geweldig Belgisch succes !

De Belgian Tornados gingen vol voor een medaille. Daarom werd Jonathan Sacoor/OEH, de snelste van de vier, meteen als eerste wapen in de strijd gegooid. Hij deed wat van hem verwacht werd en loste af in derde stelling met Robin Vanderbemden/SER. Robin moest één plaats toegeven maar zat de tegenstand wel op de hielen. Daarna was het de beurt aan Dylan Borlée/RCB die zijn sterkste wedstrijd van het toernooi liep. Hij gaf de stok als derde door aan Kevin Borlée/RCB die de klus mocht klaren. Kevin kon opnieuw rekenen op zijn splijtende eindsprint om zijn dichtste belagers van zich af te houden. Hij bracht de stok knap als derde binnen na 2’58”78. Na veel vierde en vijfde plaatsen is de eerste medaille op een mondiaal outdoorkampioenschap een feit.

De Belgian Cheetahs stonden in de finale waardoor hun hoofddoel al was bereikt. Plezier maken en het de andere landen zo moeilijk mogelijk maken was hun belangrijkste opdracht. Hanne Claes/RESC mocht opnieuw de eerste ronde voor haar rekening nemen en gaf de stok als zesde aan Imke Vervaet/RCG. Imke plaatste meteen een versnelling om Nederland achter zich te houden, maar moest uiteindelijk toch een plaats toegeven. Paulien Couckuyt zorgde voor behoud en lanceerde Camille Laus/RCB als zevende. De kapitein toonde opnieuw verbetenheid en ging eerst op en over Nederland om vervolgens een aanstormend Oekraïne achter zich te houden, iets waar ze een dag eerder net niet in slaagde. Met 3’27”15 werd het kwartet knap vijfde door de diskwalificatie van Canada.

Tenslotte kwamen ook Anne Zagré/RESC en Soufiane Bouchikhi/RFCL in actie. Anne toonde zich sterk in het eerste wedstrijddeel van haar halve finale op de 100 meter horden. In het tweede deel verloor ze enkele plaatsen en vervolgens knalde ze vol op de laatste horde. Anne was totaal het evenwicht kwijt en smakte vervolgens op de grond. Haar snelle tijd was in één klap in rook opgegaan, alsook een mooie notering.

Soufiane ging van start tijdens de rechtstreekse finale van de 10.000 meter. Terwijl het Afrikaanse geweld er een razendsnelle wedstrijd van maakten, volgde hij knap in het spoor van de enkele Europeanen die aantraden. Soufiane toonde karakter en liep lang goed mee, maar kreeg het op het einde heel zwaar. Hij finishte knap als veertiende na 28’15”43.

Bekijk hier het nationale overzicht van Doha.