03/07

Voorbeschouwing: Nacht van de Atletiek

broeders-ben-2019-brussel-bk-ac-belga-jasper-jacobs

Ben Broeders

Vanavond vindt in Heusden-Zolder de 42ste KBC Nacht van de Atletiek plaats. Voor veel atleten wordt het een laatste test voor ze afreizen naar Tallinn of Tokio. Met Paulien Couckuyt, Hanne Claes, Michael Obasuyi, Ben Broeders en Rani Rosius staan een reeks topatleten klaar om er een mooie atletiekavond van te maken in De Veen.

Ben Broeders op zoek naar mooie hoogte

Ben Broeders/DCLA kende afgelopen woensdag in een regenachtig Luik geen topdag met 5m55. Bij droger weer zal hij wellicht hoger klimmen dan in Luik. Bij de vrouwen kijken we uit naar de jonge Fleur Hooybergs/ACHL. De afgelopen ging ze steeds hoger met 4m10 op de Allianz Belgian Championship als nieuwe recordhoogte. Op de 100m zijn de Belgische kampioenen Rani Rosius/AVT en Kobe Vleminckx/LYRA de Belgische speerpunten. Vleminckx komt later op de avond ook in actie op de 200m. Op de 400m bij de vrouwen zijn de ogen gericht op Cynthia Bolingo/CABW. Na een tegenvallende 200m tijdens de Allianz Belgian Championships zal ze geprikkeld zijn om zich opnieuw te tonen op haar beste afstand. Met ook Hanne Maudens/VS, Margo Van Puyvelde/ASVO en Manon Depuydt/ACME aan de start krijgen we een Belgisch getinte en sterk bezette reeks. Bij de mannen mogen we een duel verwachten tussen Lionel Halleux/RIWA, Christian Iguacel/LYRA en Jonas De Smet/KAAG, de nummers vier, vijf en zeven in de finale op de 400m tijdens de Allianz Belgian Championships.

Beloftes met een laatste test

Aurèle Vandeputte/HAC is aan een bijzonder sterk seizoen bezig en gaat in Heusden-Zolder opnieuw op zoek naar een toptijd. Pieter Sisk/DCLA reist volgende week af naar het EKU23 in Tallinn en test vanavond nog een laatste keer de benen op de dubbele baanronde. Op de 1500m komen nog twee EK-gangers in actie met Thomas Vanoppen/ACHL en Louis Vandermessen/CABW. Voor de beste Belgische prestatie van de avond moeten ze wel rekening houden met Belgisch kampioen Peter Callahan/RESC en man in vorm Jochem Vermeulen/LYRA. De Belgische recordhouder op de 1500m, Ismael Debjani/CABW, kiest net zoals vorig jaar opnieuw voor de 5000m tijdens de Nacht. Elise Vanderelst/MOHA is ook al zeker van haar ticket voor Tokio. In Heusden-Zolder gaat ze op zoek naar het BR op de 1000m, een record dat al 42 jaar op naam van Anne-Marie Van Nuffel staat met 2’36″76.

Paulien Couckuyt opnieuw wedstrijdklaar

Op de hoge horden bij de mannen is Michael Obasuyi/OEH de man in vorm. Na zijn Olympische limiet tijdens de Allianz Belgian Championships doet hij vanavond nog wat extra ritme op in aanloop naar de internationale kampioenschappen. Bij de vrouwen geen Eline Berings/RCG aan de start, maar wel Anne Zagré/RESC die het opneemt tegen de Nederlandse Nadine Visser. Op de 400m horden maakt Paulien Couckuyt/VAC opnieuw haar opwachting na rugklachten. Ze krijgt sterke internationale concurrentie en ook Belgisch kampioene Hanne Claes/DCLA is van de partij. Ilana Hanssens/ASVO gaat opnieuw op zoek naar 59″28, wat haar een ticket voor het EKU20 zou opleveren. Tot slot, in het hoogspringen test Noor Vidts/VAC nog eens de benen in aanloop naar Tokio.

De volledige deelnemerslijsten vind je hier.