21/05

Voorbeschouwing FC AVLO: Thiam opent seizoen in Lokeren

thiam-nafi-2021-eki-torun-belga-jasper-jacobs-3-min

Nafi Thiam

Het zomerseizoen komt op kruissnelheid en dan schiet ook het Flanders Cup circuit uit de startblokken. De Grote Prijs Stad Lokeren op zondag 22 mei is de eerste FC van het seizoen. Met Nafi Thiam, Philip Milanov, Imke Vervaet en Dylan Borlée kregen we sterke Belgen aan de start in Lokeren. Terwijl enkele jonge Belgen op zoek gaan naar de limiet voor een van de jeugdkampioenschappen.

Thiam met seizoensopener

Met Nafi Thiam/RFCL wist de Lokerse organisatie een grote naam te strikken. De tweevoudige Olympische kampioene opent haar zomerseizoen op de 100m horden. Angel Agwazie/AVLO en de Jamaicaanse Melanie Walker komen wellicht het dichtst in de buurt. Op de hoge horden bij de juniores mannen nemen meerkampers Elie Bacari/DCLA en Thomas Van der Poel/BRAB het tegen elkaar op. Bacari is de betere hordeloper en zal strijden voor winst met de Nederlander Jamie Sesay. Nadien komt de Leuvenaar ook in actie in het polsstokspringen. Voor winst zal hij niet meespelen, want daarvoor kijken we naar Thomas Van Nuffelen/DCLA. Op de Allianz Vlaamse Kampioenschappen deed hij afgelopen weekend beter dan ooit met 5m41. In Lokeren kan hij die goede vorm opnieuw tonen. Hij krijgt concurrentie van Robin Bodart/BBS om hem richting een mooie hoogte te stuwen. Bij de vrouwen komt Vlaams kampioene ook in actie met Fleur Hooyberghs/ACHL. In het discuswerpen gaat Philip Milanov/ACME als topfavoriet van start. Hij gaat op zoek naar een verbetering van zijn seizoensbeste van 62m38. Nadien gaat hij ook van start in het kogelstoten, waar hij in duel gaat met Matthias Quintelier/LYRA. Milanov kwam dit seizoen al tot 18m24, terwijl Quintelier deze zomer al 18m73 liet opmeten.

Vervaet op de baanronde

Op de baanronde gaat Imke Vervaet/RCG normaal van start. De Gentse opende haar seizoen tijdens de Continental Tour Gold Meeting in Keniaanse Nairobi met een sterke 200m in 23”27.  Lees hier mee over de zomerplannen van Vervaet. Ze krijgt concurrentie van twee Nederlandse, Laura De Witte en Andrea Bouma. Nadien gaan de Nederlandse atletes ook van start op de 200m. Op de 200m bij de mannen neemt Dylan Borlée/OEH het op tegen een bekend Jamaicaans duo in Lokeren, Anthony Carpenter en Michael Bentley. Bij de AMH gaat Remi Kizito/WS op zoek naar mooie tijden op 100m en 200m. Op de 400m met horden is Nina Hespel/DCLA de grootste naam. Op de interclub kwam ze tijdens haar eerste hordewedstrijd al meteen tot 57”77, een nieuw PR.

Op zoek naar jeugdlimieten

Yorunn Ligneel/HAC is op zoek naar 1m81, wat haar een ticket voor het WKU20 zou opleveren. Ze bracht haar PR vorig jaar op 1m80 en kwam deze zomer al tot 1m75. Met ook Zita Goossens/DEIN en Anne-Laure Hervers/HERV krijgen we een klein, maar sterk groepje aan de start van het hoogspringen in het hoofdprogramma. Op de 800m kan Nina Van Pelt/LOOI voor een van de prestaties van de dag zorgen. De Limburgse scholiere kwam op 1 mei in Herentals al tot 2’08”94, amper dertien honderdste boven de EKU18 limiet. In Lokeren kan ze zich mogelijks verzekeren van die limiet. Bij de mannen is Pieter Claus/ALVA de beste Belg in een sterk internationaal gezelschap.

De volledige deelnemerslijst en het tijdschema van de Flanders Cup in Lokeren vind je hier.