31/05

Vooruitblik atletiekweekend: Flanders Cup in Merksem en BVV masters

20230603-000098-johnny-de-ceulaerde-fc-merksem-nikon-d4s-d4s6068

Rani Baillievier vorig jaar in actie op de Flanders Cup van Merksem. Zaterdag is ze opnieuw één van de blikvangers.

Nadat de IFAM vorig weekend het Flanders Cup-circuit op gang trapte, dendert de trein voort met zaterdag het Antwerps Atletiekgala van OLSE Merksem. Op zondag worden de masters maximaal gemobiliseerd voor de Beker van Vlaanderen voor masters.

OLSE Merksem organiseert zaterdag de 59 ste editie van het Internationaal Antwerps Atletiekgala (Flanders Cup). De deelnemerslijst oogt erg mooi met een mix van internationale atleten, sterke jongeren en nationale toppers. 500 atleten uit 20 verschillende landen tekenen present. Enkele Belgische namen om in de gaten te houden zijn EK-gangers Philip Milanov/ACME (discus) en Janie De Naeyer/HAKI (100m) die in uitstekde vorm verkeert momenteel. De lokale boegbeelden Victor Hofmans/OLSE (100m en 200m) en Rani Baillievier/OLSE  (800m) willen ook hun beste beentje voorzetten. Check Atletiek.nu voor het tijdschema en de startlijsten. 

Naast de Flanders Cup staan er nog een aantal meetings geprogrammeerd zaterdag. Er is een G-outdoor in Lebbeke (LEBB), een jeugdmeeting in Ertvelde (RIEM), een jeugdmeeting (jeugdmeerkamp) in Oostende (HCO), een open West-Vlaams PK meerkampen pupillen en miniemen in Machelen (MACH) en een jeugdmeeting in Kortrijk (KKS). Op vrijdagavond zijn er nog open meetings in Booischot (AVZK) en Tessenderlo (LOOI). Zie Atletiek.nu voor meer details.

Voor de masters is het zondag interclubtijd. In de hoogste afdeling Landelijke 1 in Lebbeke strijden de beste 10 clubs van Vlaanderen om de hoofdprijs. Titelverdediger is As Rieme. In Landelijke 2 A is KAV Roeselare de gastclub. VAC Vilvoorde ontvangt de teams van Landelijke 2B. De laagste afdeling, Landelijke 3, is welkom in Gent, waar RCG de organisatie op zich neemt. 

Er komen dit weekend ook twee landgenoten in actie op het EK offroad Running in Annecy: Raoul Raus en Charlotte Cotton. die laatste opende vrijdagochtend haar toerinooi op de 'Uphill Elite Race' met een 42 ste plaats. Zondag is er nog de 'Classic Mountain Run'. Meer info hier