05/07

Vooruitblik atletiekweekend: Flanders Cup hervat met Alibo Memorial Verstockt in Lier

nav-0363

De 4x100m vorig jaar op de Flanders Cup in Lier.

Een week na het Allianz BK AC en AMH trekt het Flanders Cup-circuit zich weer op gang. Zaterdag is er in Lier de Alibo Flanders Cup Memorial Verstockt van Av Lyra-Lierse.

De maand juli is goed bediend wat betreft Flanders Cups. Naast de manche in Lier zaterdag, zijn er nog Flanders Cups in Kortrijk (zaterdag 13/07), Ninove (zaterdag 20/07) en Kessel-Lo (zaterdag 27/07). Iedere zaterdag een topmeeting in Vlaanderen dus. Bekijk hier onze Flanders Cup-pagina

De Flanders Cup van Av Lyra-Lierse pakt uit met een zeer mooie programma. De 4x100m-wedstrijden zijn een buitenkansje voor scholieren- en junioresploegen die nog jagen op een internationale limiet. Bij de individuele spurters kijken we naar Rockets Rani Vincke/KAAG, Janie De Naeyer/HAKI. Traditiegetrouw zorgt AVLL ook voor een zeer uitgebreid programma G-atletiek. Ook opmerkelijk: in het polsstokspringen en in het hoogspringen is er een gemengde competitie. Check hier de website van de Alibo Flanders Cup Memorial Verstockt.

Geen Simon Verherstraeten/AVLL in Lier zaterdag. De spurter beproeft zondag zijn geluk op de FBK Games in Hengelo waar hij het opneemt tegen een resem wereldtoppers in de 100m. Ook Elien Vekemans/DCLA, Pieter Sisk/DCLA, Thomas Carmoy/CABW en Elise Vanderelst/CABW trekken naar Nederland. 

Jente Hauttekeete/KAAG en Benjamin Hougardy/SMAC werken zondag een driekamp (kogel, ver en 110m horden) af op de Diamond League in Parijs. Nafi Thiam/RFCL neemt deel aan het hoogspringen. Het is haar laatste competitie voor de Olympische Spelen. Ben Broeders/DCLA is er te bewonderen in het polsstok. Hij koestert mooie herinneringen aan de Diamond League van Parijs, want in 2022 won hij er. Ook Michael Obasuyi/OEH (110m horden), Eliott Crestan/SMAC (800m) gaan Parijs al eens verkennen een kleine maand voor de Spelen.  

Er is een gevarieerd aanbod aan atletiekmeetings. Atleten kunnen terecht in Mol, Ieper (open PK meerkampen), Oudenaarde, Genk, Merksem en Ninove. Alle info is terug te vinden op Atletiek.nu.