26/11

Volledige Belgische mannenteams bij ek veldlopen

nad-6278

De ruggengraat voor een stevige collectieve mannenprestatie in Lissabon: vrnl. Lahsene Bouchikhi,Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi. Zij krijgen nog versterking van Michael Somers. Links op het beeld John Heymans die er ook zal bijzijn in Portugal.

De samenstelling van het nationale team voor het EK veldlopen in Lissabon op 8 december, werd door de selectiecommissie van de KBAB bekendgemaakt. Daarin werden 15 atleten opgenomen voor de individuele wedstrijden en 4 lopers, aangevuld met twee reserven, voor de mixed Relays.

In deze selectie zijn de vrouwen ondervertegenwoordigd, vermits alleen juniore Febe Triest en belofte Laura Swannet worden uitgestuurd. Beste seniore in de selectieveldloop van Roeselare vorige zondag, Hanne Verbruggen, had vooraf al te kennen gegeven dat haar geplande marathon de absolute voorrang kreeg op een EK-selectie.

Daartegenover staan wel drie volledige teams bij de mannen: zowel de seniores, als de beloften en de juniores doen in Lissabon dus mee voor een top-zes plaats, al reiken de ambities van het senioresteam onder aanvoering van Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi, een stuk hoger. Ook bij het team van de mixed Relays, zijn de verwachtingen hoog. De veldloopervaring van het viertal midden afstandspecialisten is nochtans beperkt: alleen Vanessa Scaunet en Robin Hendrix zijn gewoon om in het veld te lopen; 800m-specialisten Camille Muls en Eliott Crestan zijn dat veel minder, maar bewezen met een sterk eindschot in Roeselare dat ze terecht in het team werden opgenomen.

Bekijk hier de info over het EK veldlopen in Portugal.