08/12

EK veldlopen: mixed relay team 5de

scaunet

Vanessa Scaunet in de openingsfase van de mixed relay.

Vrij hoge nationale verwachtingen in de Mixed Relay competitie en Vanessa Scaunet kon in de openingsfase eventjes de dicht op elkaar lopende 12-koppige bende aanvoeren. Het werd uiteindelijk een vijfde plaats voor onze landgenoten.

Vanessa Scaunet/CABW moest de betere loopsters even later wat laten gaan en kon als 6de aflossen aan Robin Hendrix/OEH. Die moest 7 seconden goedmaken op de leider – Groot-Brittannië – en schoof van 6de positie naar een medaillecompetitieve plaats. Robin liep eventjes als 3de, maar had uiteraard al een stevige achtervolging in de benen. Bijna gelijktijdig met de nummer 3, kon Hendrix de zweetband (hier de ‘estafettestok’) doorgeven aan 800m-loopsters Camille Muls/RESC. Op dat moment waren de twee leiders, waarbij ook het voor het tweede jaar na elkaar verbazende Wit-Rusland, al 10 seconden in het veld. Camille deed het eveneens uitstekend en kon lange tijd de bronzen positie binnen handbereik houden. Ze stuurde als 4de slotloper Eliott Crestan/SMAC op pad. De 800m-specialist vertrok al met 18 seconden achterstand op de twee leiders, maar moest in deze slotfase opboksen tegen sterkere lopers uit Frankrijk en Spanje. Toch werd het nog een meer dan verdienstelijke 5de plaats, zo’n 24 seconden na de Britse winnaars, die hun 4de plaats van Tilburg meteen lieten vergeten.

"We moeten tevreden zijn", sprak Robin na afloop. "Op het Europese niveau gaat het heel hard, en dan is het moeilijk doseren, zeker als het dan ook nog eens steil bergop gaat. Het was enorm zwaar."

Bekijk hier meer nieuws van Lissabon.