23/01

Update federale winterkalender 2021

jdc
Het verlengen van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het COVID-19 virus tot 1 maart heeft gevolgen voor de federale winterkalender. Als gevolg van de verlengde maatregelen werden de volgende beslissingen genomen met betrekking tot enkele grote wedstrijden en evenementen.

Het BK meerkampen indoor, dat gepland stond in Gent op zaterdag 6 en zondag 7 februari, wordt uitgesteld en geïntegreerd in het BK AC indoor, zoals dat deze zomer ook het geval was. Dit gecombineerd kampioenschap zal, indien toegelaten, over twee dagen worden gespreid, namelijk zaterdag 20 en zondag 21 februari. De aanvraag om het BK AC indoor en het geïntegreerde BK meerkamp indoor te mogen organiseren in Louvain-La-Neuve loopt momenteel nog. Van zodra we de toelating krijgen, volgen verder details.

Het BK Masters, dat gepland stond op 14 februari, wordt uitgesteld en krijgt een nieuwe datum wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden. De CrossCup kreeg geen toelating gekregen om het Kampioen van Vlaanderen veldlopen op 7 februari in Diest te organiseren, waardoor het KVV veldlopen wordt afgelast. En ook de Dag van de Juryleden op 27 maart in Ciney wordt afgelast als gevolg van de strenge coronamaatregelen.