18/03

Selectiecriteria WK en EK bekend

adbi-bashir-2020-tokio-belga-charly-triballeau

Bashir Abdi

Na de selectiecriteria voor de jeugdkampioenschappen weten onze topatleten nu ook waar zij aan toe zijn met het oog op de internationale kampioenschappen deze zomer. Belgian Athletics maakte vandaag de selectiecriteria bekend voor het WK in Oregon en het EK in München. Met twee topkampioenschappen krijgen onze atleten een goed gevulde zomer.

Oregon ontvangt WK 

Het wereldkampioenschap vindt plaats van 15 tot en met 24 juli in het Amerikaanse Oregon. De selectieperiode loopt van 28 juni 2021 tot en met 26 juni 2022, op enkele uitzonderingen na zoals voor de meerkampen en de aflossingen. Het overzicht met alle selectievoorwaarden voor het WK vind je hier.

Met Cynthia Bolingo/CABW (400m), Paulien Couckuyt/VAC (400m horden), Ben Broeders/DCLA (polsstok), Isaac Kimeli/OEH (10.000m) en Bashir Abdi/RCG (10.000m en marathon), Koen Naert/RESC (marathon), Dieter Kersten/ADD (marathon), Thomas De Bock/OEH (marathon), Lahssene Bouchikhi/RESC (marathon), Mieke Gorissen/ADD (marathon), Hanne Verbruggen/VITA (marathon), Nafi Thiam/RFCL (zevenkamp), Noor Vidts/VAC (zevenkamp) en Thomas Van der Plaetsen/DEIN (tienkamp) voldeden al veertien Belgen aan de individuele selectiecriteria. Er worden slechts drie atleten per discipline worden uitgestuurd, waardoor het bikkelen wordt wie wordt uitgestuurd naar het Oregon voor de marathon. Voor Bolingo wordt het ook afwachten hoe haar blessure zal evoluren. 

Nu al grote delegatie voor EK 

Enkele weken later vinden de Europese kampioenschappen al plaats. Nadat het EK in Parijs in 2020 werd geannuleerd vanwege de coronapandemie trekken we komende zomer opnieuw richting Duitsland, want na Berlijn in 2018 vindt het EK opnieuw plaats in München, namelijk van 15 tot en met 21 augustus. De selectieperiode voor het EK loopt van 27 juli 2021 tot en met 26 juli 2022, op enkele uitzonderingen zoals voor de aflossingen en de marathon na. Het overzicht met alle selectievoorwaarden voor het EK vind je hier.

Met Imke Vervaet/RCG (200m), Jonathan Sacoor/OEH (400m), Kevin Borlée/OEH (400m), Paulien Couckuyt/VAC (400m horden), Eliott Crestan/SMAC (800m), Aurèle Vandeputte/HAC (800m), Ismael Debjani/CABW (1500m), Isaac Kimeli/OEH (10.000m) en Bashir Abdi/RCG (10.000m & marathon), Koen Naert/RESC (marathon), Dieter Kersten/ADD (marathon), Thomas De Bock/OEH (marathon), Lahssene Bouchikhi/RESC (marathon), Soufiane Bouchikhi/RFCL (marathon), Mieke Gorissen/ADD (marathon), Hanne Verbruggen/VITA (marathon), Nafi Thiam/RFCL (zevenkamp), Noor Vidts/VAC (zevenkamp), Thomas Van der Plaetsen/DEIN (tienkamp), Niels Pittomvils/VAC (tienkamp) en Ben Broeders/DCLA (polsstok) voldeden al eenentwintig Belgische atleten aan de individuele selectiecriteria waardoor het Belgische team met een grote delegatie richting München mag trekken, die nog zal worden aangevuld met de aflossingsploegen.