03/12

Selectiecriteria EK indoor bekend

1-belgaimage-146354049-full

De Belgische mannen pakte in 2019 in Glasgow goud op de 4x400m

In België zijn nog steeds strenge maatregelen van kracht tegen de verspreiding van het COVID-19 virus. De voorbije dagen kregen we wel hoopvolle berichten te horen over de start van de vaccinatie en de steeds dalende cijfers. Deze berichten geven ons moed om vooruit te kijken naar het indoor seizoen. Op het einde, van wellicht een kort indoorseizoen, staat het EK indoor gepland en vandaag werden de selectiecriteria bekend gemaakt.

Het 36ste EK indoor vindt plaats in Toruń, een stad in het noorden van Polen. De stad staat vooral bekend om haar goed bewaarde, historische binnenstad, die sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Maar het atletiek gekke Polen zal van 4 tot en met 7 maart vooral de ogen richten op de Toruń Arena Sports Hall. Want daar strijden de beste Europese atleten voor de medailles.

Vandaag werden de selectiecriteria bekend gemaakt voor de Belgische atleten om zich te kwalificeren voor de Europese indoorkampioenschappen. Alle informatie over het EK indoor in 2021 kan je hier terugvinden.