07/03

Isaac Kimeli met zilver op 3000m

kimeli-isaac-2021-eki-torun-belga-jasper-jacobs-5

Isaac Kimeli pakt zilver op het EK indoor op de 3000m

Op de laatste dag van het EK indoor in Torun zijn de Belgische mannen de prestaties van de vrouwen aan het bijbenen. Na het brons voor Carmoy heeft nu ook Isaac Kimeli een medaille gepakt. In de finale van de 3000m was er niets te beginnen tegen Jakob Ingebrigtsen, maar Kimeli verschalkte alle anderen en pakt een zilveren medaille.

Met Isaac Kimeli/OEH en Robin Hendrix/OEH stonden twee Belgen in de finale van de 3000m. De Belgen liepen een tactische sterke race dankzij een attente Hendrix. Op het einde kon Kimeli lang aanpikken bij Ingebrigtsen, maar uiteindelijk moest hij de Noor laten gaan. De zilveren medaille kon hem echter niet meer ontglippen. Ingebrigtsen pakt na de Europese titel op de 1500m nu ook de titel op de 3000m in 7’48”20, een persoonlijk record. Kimeli finishte in 7’49”41 en de Spanjaard Adel Mechaal, die op het einde nog dichtbij kwam, moet tevreden zijn met brons in 7’49”47. Robin Hendrix liep een tactische goede race om Kimeli naar een goede prestatie te helpen. Hij werd uiteindelijk twaalfde.

De volledige uitslag kan je hier bekijken. De wedstrijd en een reactie van zowel Kimeli als Hendrix kan je bekijken op Sporza.be.