27/03

Belgian Athletes For Charity

jdc-20210308-000004

De Belgische delegatie heeft zich verenigd onder Belgian Athletes For Charity

De Belgische atletiekdelegatie keerde met vijf medailles terug huiswaarts na het EK indoor in het Poolse Torun. Als grootste en meest succesvolle indoor delegatie ooit willen de atleten graag iets terug doen voor alle supporters. Maar ook als blijk van dankbaarheid omdat ze tijdens deze pandemie toch hun sport kunnen beoefenen en strijden voor medailles. Daarom lanceren de Belgische atleten de actie ‘Belgian Athletes For Charity’, waarbij ze hun wedstrijdsinglets veilen voor het goede doel.

De mix tussen gevestigde waarden en jonge talenten maakte van Team Belgium een hechte groep. De gesprekken tussen de atleten gingen daardoor over meer dan alleen hun wedstrijden of prestaties. Op die manier kwamen ze op het idee om een veiling voor het goede doel te organiseren, om hun dankbaarheid te tonen om in deze moeilijke tijden België te mogen vertegenwoordigen. 

Goede doel steunen uit dankbaarheid

Met de actie ‘Belgian Athletes For Charity’ kan iedereen een bod uitbrengen op een (gewassen) wedstrijdsinglet mét gehandtekend borstnummer van een Belgische EK-ganger. Na het afsluiten van de veiling stort de hoogste bieder het geboden bedrag aan een goed doel naar hun keuze, op voorwaarde dat het goede doel erkend is door de Koning Boudewijnstichting. Daarna krijgen de bieders hun prijs toegestuurd. Alle erkende goede doelen kan je terugvinden op goededoelen.be. Met de actie ‘Belgian Athletes For Charity’ willen de atleten in dit Olympisch jaar zowel de atletieksport als de Belgische ploeg op een positieve manier in beeld brengen en een mooi bedrag verzamelen voor het goede doel.

Hoe kan je bieden? 

Wil je graag de wedstrijdsinglet waarin Nafi Thiam of Elise Vanderelst hun gouden medaille wonnen? Of wil je liever dat van Noor Vidts, Eline Berings of een van de broers Borlée? Of ben je fan van een andere geselecteerde atleet? Ontdek alle atleten in hun wedstrijdsinglet op https://bit.ly/3tVD6wb. Je kan een bod uitbrengen tot en met zondag 18 april om 20u.

Na het afsluiten van de veiling nemen de Belgian Athletes For Charity contact op met de hoogste bieders voor de verdere opvolging van de betaling en het opsturen van het wedstrijdsinglet en borstnummer. Indien de hoogste bieder na drie dagen de afspraken niet nakomt, nemen ze contact op met de tweede hoogste bieder die alsnog de kans krijgt om het gemaakte bod voor een wedstrijdsinglet en borstnummer van de gekozen atleet te verzilveren.