08/03

Belgen terug thuis na historisch EK indoor

jdc-20210308-000006

De Belgische delegatie na aankomst in Brussel

De Belgische delegatie is vandaag aangekomen op Belgische bodem. Ze werden in beperkte kring ontvangen in het Koning Boudewijnstadion na de historische prestaties van de Belgen op het EK indoor in het Poolse Torun. Ons land behaalde maar liefst vijf medailles, waarvan twee gouden plakken op naam van Nafi Thiam en Elise Vanderelst. We eindigen daarmee op een vierde plaats in de medaillestand.

De Belgische selectie landde omstreeks 13 uur in Parijs en vertrok daarna met de bus richting Brussel. Een paar uur later arriveerde een vermoeide, maar zichtbaar tevreden Belgische delegatie op de parking van het Koning Boudewijnstadion. Onze vijf medaillewinnaars, Nafi Thiam/RFCL, Elise Vanderelst/MOHA, Noor Vidts/VAC, Isaac Kimeli/OEH en Thomas Carmoy/CRAC stonden na aankomst de pers te woord over hun prestatie in Polen. Nadien volgde nog een groepsfoto met de volledige delegatie op de piste van het stadion.

Na een (vals) positieve PCR-test, gevolgd door twee negatieve PCR-testen kon ook Eline Berings/RCG vandaag naar huis vertrekken. Haar kampioenschap is niet verlopen zoals verhoopt, maar ze is tevreden dat ze vandaag alsnog naar huis kon vertrekken en niet in quarantaine moest blijven in Torun.

Het volledige overzicht van de prestaties van de Belgen op het EK indoor in Torun kan je hier bekijken.