10/08

Selectie WKU20 in Nairobi bekend

hauttekeete-jente-2021-tallinn-eku20-belga-7-min

Jente Hauttekeete na zijn Europese titel op het EKU20 in Tallinn

Het is een drukke sportzomer, want na twee Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen is het tijd voor de Wereldkampioenschappen voor juniores. Een jaartje later dan gepland strijden de beste juniores ter wereld van 17 tot en met 22 augustus 2021 in het Keniaanse Nairobi voor de wereldtitels. Vandaag werd de vijfkoppige Belgische selectie bekend gemaakt.

De Belgische ploeg trekt met vijf atleten naar het WKU20. Het absolute speerpunt is Europees kampioen en wereldrecordhouder zevenkamp indoor bij de U20 Jente Hauttekeete/KAAG. In Tallinn won Hauttekeete de Europese titel in een nieuw Belgisch record met een 8150 punten. Hij krijgt opnieuw het gezelschap van trainingsmakker Jef Misplon/RCG. In Tallinn moest Misplon afreken met een DQ na zijn 400m, maar hij deed verder en liet een mooie tweede dag optekenen. In Nairobi krijg hij een tweede kans om op het internationale toneel zijn talent te tonen tijdens een nieuwe tienkamp. Thomas Van der Poel/BRAB behaalde de WK-limiet op de tienkamp ook, want het hoge niveau in België op de meerkamp aantoont. Maar Hauttekeete en Misplon scoorden hoger dan Van der Poel, waardoor de Gentse tandem zich opnieuw mag opmaken voor een internationaal kampioenschap.

Bij de vrouwen krijgen we drie Belgische atleten aan de start die we eerder ook al aan het werk zagen in Tallinn. Annelies Nijssen/ATLA op de 800m, Ilana Hanssens/ASVO op de 400m horden en Merel Maes/ACW in het hoogspringen. Maes is al aan haar derde internationale kampioenschap toe dit jaar, na Torun en Tallinn. Op het EKU20 miste ze de finale, maar in Nairobi krijgt ze opnieuw een kans. Hanssens liep in Tallinn de finale op de lage horden, nadat ze in de halve finale een PR liep. Een geslaagd tornooi voor de hordeloopster die op het WK extra ervaring kan opdoen en hopelijk opnieuw mooie tijden kan laten noteren. Nijssens komt, net zoals Hauttekeete en Misplon, al op de eerste dag in actie tijdens de reeksen. In Tallinn strandde ze in de halve finale en hopelijk kan ze in Nairobi die prestatie herhalen.

Alle informatie over het WKU20 in Nairobi vind je hier.