22/08

WKU20: Merel Maes met een knappe vijfde plaats

belgaimage-180431071-full

Merel Maes

Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen voor juniores in Nairobi kwam nog een landgenote in actie. Merel Maes plaatste zich voor de finale van het hoogspringen en mocht vandaag strijden voor een mooie ereplaats.

In Tallinn liep het nog mis voor Merel Maes/ACW, nadat ze zich niet kon plaatsen voor de finale. In Nairobi bewees Maes wat voor een toptalent ze is, want als zestienjarige plaatste ze zich voor de finale tijdens het WKU20. In die finale zette Maes een geweldige prestatie neer. Zowel op 1m75, 1m80 als 1m84 ging ze erover bij haar eerste poging. Op 1m87 waren ze nog met acht atletes, waardoor Maes al zeker was van een mooie ereplaats. Het bleef weliswaar bij 1m84, nadat ze driemaal faalde op 1m87. Slechts vier atletes klaarde die hoogte. Dankzij haar vlot parcours op de eerdere hoogte, eindigde Maes als vijfde. Een prachtige prestatie van de jonge hoogspringster. De Russische Natalya Spiridonova ging als enige over 1m91, wat haar een nieuw PR en de wereldtitel opleverde.

Dankzij de zilveren medaille van Jente Hauttekeete/KAAG eindigt België op een gedeelde 27ste plaats in de medailletabel. Alle info over het WKU20 vind je hier.