07/07

Scaunet, Van Den Broeck en Verheyden uitgenodigd voor WK

verheyden-ruben-2021-tallinn-eku23-finale-belga-1-min

Europees beloftekampioen Ruben Verheyden mag zich opmaken voor het WK bij de grote jongens

De Belgische delegatie voor het WK is na vandaag opnieuw wat groter geworden. Na een aantal terugtrekkingen heeft World Athletics nieuwe atleten uitgenodigd om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen, waaronder drie Belgen. We kregen ook minder goed nieuws, aangezien Thomas Van der Plaetsen zich definitief weerhoudt van deelname aan het WK en zich richt op het EK

Goed nieuws voor de Belgen, want drie extra landgenoten kregen alsnog een uitnodiging van World Athletics om af te reizen naar Amerika dankzij hun goede positie op de World Rankings, nadat enkele geselecteerde atleten zich terugtrokken. Vanessa Scaunet/CABW op de 800m, Naomi Van Den Broeck/ROCA op de 400m en Ruben Verheyden/EA op de 1500m kregen een uitnodiging in de bus en mogen zich opmaken voor hun eerste individuele deelname aan een wereldkampioenschap.

Ondanks het goede nieuws, kregen we vandaag ook minder goed nieuws. Meerkamper Thomas Van der Plaetsen/DEIN laat de tienkamp in Eugene aan zich voorbijgaan om zijn lichaam optimaal voor te bereiden op het EK in München later deze zomer. De Belgische delegatie voor het WK bestaat daardoor nu uit 30 atleten.

Alle info over het WK in Eugene vind je hier.