24/07

Dag 9: 4x400m ploegen overtuigend naar de finale

4x400m-mannen-2022-wk-eugene-belga-2-min

Kevin Borlée brengt België als eerste over de finish in de tweede reeks

Op de voorlaatste dag van de Wereldkampioenschappen in Eugene kende de Belgische delegatie zowel succes als tegenslag te verwerken. De 4x400m ploegen bij de vrouwen en de mannen plaatsten zich rechtstreeks voor de finales. Anne Zagré kreeg dan weer met pech af te rekenen toen de atlete naast haar ten val kwam met het nodige oponthoud als gevolg. Ondanks een nieuwe kans kon ze zich niet plaatsen voor de finale.

Anne Zagré/RESC ging van start in de eerste reeks op de 100m horden. Tijdens het tweede deel van haar race werd ze echter gehinderd door een val van de Amerikaanse Nia Ali. Na een klacht van de Belgische delegatie kreeg Zagré een nieuwe kans en mocht opnieuw lopen. Met 13”25 kon ze zich niet bij de beste drie scharen en de tijd was ook niet voldoende om zich te plaatsen als een van de snelste verliezende tijden. Daarvoor was 13”12 nodig.

De Belgian Cheetahs en Tornados maken zich op voor de reeksen van de 4x400m. De vrouwen haalden een tweede plaats met de rechtstreekse kwalificatie voor de finale als gevolg. Naomi Van den Broeck/ROCA (53”65), Imke Vervaet/RCG (51”95), Helena Ponette/HCO (51”49) en Camille Laus/OEH (50”93) liepen een knappe koers met sterke splittijden en eindigden met 3’28”02 als tweede na Jamaica 3’24”23. De Belgische mannen deden in hun reeks nog een plaatsje beter met reekswinst. Julien Watrin/DAMP, Dylan Borlée/OEH, Jonathan Sacoor/OEH Kevin Borlée/OEH wonnen hun reeks in 3’01”96 en mogen zich opmaken om morgen voor het podium te strijden.

Alle info over het WK vind je hier.