23/07

Dag 8 WK: Broeders vlot naar de finale

broeders-ben-2022-wk-eugene-belga-min

Ben Broeders

We hebben opnieuw een Belg in de finale op de Wereldkampioenschappen in Eugene. Ben Broeders plaatste zich zoals verwacht voor de finale van het polsstokspringen. Op zondag mag hij zich opmaken voor een sterk bezette finale. Vandaag start uiteindelijk het tornooi voor Anne Zagré en de aflossingsploegen gaan op zoek naar een nieuwe finaleplaats.

In Groep B ging Ben Broeders/DCLA op zoek naar 5m80 voor een rechtstreeks ticket voor de finale in het polsstokspringen. Niemand haalde die hoogte, maar een plaats bij de beste twaalf volstond ook. Ze waren uiteindelijk met twaalf atleten die 5m75 haalden, waardoor die hoogte volstond voor de finale. Het wordt de tweede finale voor Broeders op een WK, na Doha in 2019.

Broeders komt zondag opnieuw in actie en mogelijks krijgt hij die dag het gezelschap van nog Belgen, maar daarvoor moeten die zich vandaag plaatsen voor de volgende ronde. Anne Zagré/RESC is de laatste individuele Belg die aan haar tornooi start met de reeksen van de 100m horden. In reeks 1 gaat Zagré op zoek naar een plaatsje bij de eerste drie om zich verzekeren van de halve finales op zondag. Met het zevende SB en derde PR liggen er kansen voor Zagré, indien ze haar SB van 12”95 kan aanscherpen. De Belgian Cheetahs en Tornados maken zich op voor de reeksen van de 4x400m. Beide ploegen gaan van start in de tweede reeks en moeten zich bij de eerste drie plaatsen om zeker te zijn van een rechtstreeks finaleticket. De vrouwen moeten daarvoor afrekenen met Polen, Jamaica en Canada als sterkste tegenstanders. De mannen ontlopen een sterk bezette eerste reeks met onder meer USA, Nederland, Trinidad & Tobago en Jamaica. In hun reeks vormen Dominicaanse Republiek en Botswana de grootste concurrenten.

Alle info over het WK vind je hier.