22/07

Dag 7 WK: Scaunet uitgeschakeld, Broeders aan zet

scaunet-vanessa-2022-wk-eugene-belga-1-min

Vanessa Scaunet

Vanessa Scaunet was de enige Belgische atlete die op dag zeven van de Wereldkampioenschappen in actie kwam. In de reeksen van de 800m stond ze voor een moeilijke opdracht om zich te plaatsen voor de halve finales. Vandaag komt met Ben Broeders opnieuw een Belg in actie.

In de vijfde van zes reeksen op de 800m ging Vanessa Scaunet/CABW van start. Scaunet had het minst sterke PR en SB van alle deelneemsters achter haar naam staan in haar reeks, dus een plekje in de halve finales werd een lastige opdracht. Ze werd zevende in haar reeks met 2’04”07 en hield op die manier nog een atlete achter haar. In totaal eindigde Scaunet als 42ste op 45 deelneemsters, waardoor ze haar WK met opgeheven hoofd kan afsluiten.

Vandaag komt opnieuw een Belg in actie in Hayward Field. In groep B van de kwalificaties van het polsstokspringen gaat Ben Broeders/DCLA op zoek naar een finaleplaats. Daarvoor heeft de Leuvenaar 5m80 nodig om zich rechtstreeks te plaatsen ofwel een plaatsje bij de beste twaalf. De kwalificaties gaan om 02u05 Belgische tijd van start.

Alle info over het WK vind je hier.